Copiii de nota 10 ai României! Ei au luat cea mai mare notă la Bac!

Ultima actualizare:

    Raluca Petruţa Dogaru. Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu
Raluca Petruţa Dogaru. Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu

Bacalaureatul nu înseamnă doar o sperietoare şi licee cu zero promovaţi, ca urmare a unui sistem de învăţământ neglijat de politicieni în ultimii 27 de ani! Mulţi liceeni din toată ţara au reuşit, în 2017, performanţa de a obţine media 10 la examenul maturităţii. Sunt frumoşi, inteligenţi şi vor să schimbe România. Vi-i prezentăm pe câţiva dintre campionii Bacalaureatului.

“Sunt legată de ţară”. Raluca Petruţa-Dogaru a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, la specializarea matematică - informatică. „Nu mă aşteptam să obţin note maxime la toate probele. Am avut emoţii la fiecare disciplină în parte“, se confesează fata.  Raluca nu intenţionează să plece în străinătate: „Sunt legată de prieteni şi de ţară, aşa că vreau să rămân aici”. Peste două săptămâni, eleva de nota 10 va da din nou examen. „Vreau să urmez Facultatea de Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti. Este una dintre cele mai dificile facultăţi. Am fost pasionată de matematică, iar în liceu am descoperit frumuseţea informaticii”, zâmbeşte tânăra gorjeancă.

Olimpica din Lipova. Karla Claudia Csuros a absolvit secţia Filologie de la Liceul „Atanasie Marienescu” din Lipova. Este o persoană deschisă şi muncitoare, care caută să-şi depăşească tot timpul limitele. „În liceu am participat la multe olimpiade - română, istorie, engleză – şi m-am calificat la două faze naţionale. Am învăţat mult, fiindcă am considerat că e important să mă dezvolt mereu”, spune Karla Claudia Csuros.

simeon stalpnicul png

Un vis: inginer automatist. O singură elevă din judeţul Călăraşi a reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenul de Bacalaureat. Oana Dragu, de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” din Călăraşi, a fost olimpică la matematică, fizică, lingvistică şi limba română. „Am învăţat câteva ore în fiecare zi. Mă bucură acest rezultat, mai ales că nu mă aşteptam chiar la media 10. Visez să ajung inginer automatist”, povesteşte tânăra pentru adevarul.ro.

“O viaţă mai bună pentru părinţi”. Povestea de viaţă a Paulei Roxana Popa, o elevă din satul hunedorean Turdaş, este emoţionantă. Tânăra care a izbutit 10 pe linie la Bac e pasionată de informatică şi de matematică. Timp de patru ani, ea a făcut naveta la Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” din Orăştie, iar la întoarcerea de la şcoală se ocupa de îngrijirea animalelor. „Am învăţat pentru a le oferi părinţilor mei o viaţă mai bună”, spune, emoţionată, Paula, care speră să urmeze cursurile unei universităţi din Anglia.

simeon stalpnicul png

“A fost o surpriză”. Iulia Bocăniciu, absolventă a Colegiului Naţional “Decebal” din Deva, e în al nouălea cer: „Nu pot considera că m-am pregătit în mod deosebit pentru Bacalaureat. Am învăţat mai mult pentru admitere la Facultatea de Medicină din Cluj - Napoca. Rezultatul examenului de Bacalaureat a fost neaşteptat. Poate am avut şi noroc să nimeresc subiecte care au fost pe placul meu”, mărturiseşte, cu modestie, fata.

simeon stalpnicul png

Emoţii doar la română. Şi băieţii ţin steagul sus! Pe Mihai Ioan Constantin, absolvent al Colegiului Naţional “Nicolae Grigorescu” din Câmpina, obţinerea mediei 10 la Bac l-a surprins, mai ales că a avut mari emoţii la proba de Limba Română. “La matematică şi la fizică nu m-am temut, acolo ştiam că nu am greşit”, explică Mihai. Tânărul se îndreaptă spre Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti, fiind decis să studieze în ţară, deşi media i-ar permite să aleagă o universitate de top din Europa sau din SUA.

Depune actele pentru șomaj până pe 25 iulie! 


    An de an, tinerii s-au arătat interesați să depună dosarele pentru indemnizație Foto: Sever Gheorghe
An de an, tinerii s-au arătat interesați să depună dosarele pentru indemnizație Foto: Sever Gheorghe

Cine a terminat liceul, dar nu are de gând să-și continue studiile, poate beneficia de șomaj. Ajutorul acordat de stat este de 250 de lei pe lună și se acordă doar în baza unui dosar care trebuie să conțină actul de studii- original şi copie, actul de identitate - original şi copie, adeverinţă medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă. 

”Acest drept se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioada de șase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire. Termenul începe să curgă din 25 mai, când, conform Ministerului Educaţiei, se încheie anul şcolar pentru clasele terminale, și se termină pe 25 iulie. După această dată nu se mai primesc dosare”, precizează reprezentanții Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov. 

Examenul de Bacalaureat promovat nu este condiție pentru a primi banii. Pe lângă indemnizație, tinerii înregistrați la agențiile teritoriale au parte de informare, consiliere profesională, mediere pentru a găsi un loc de muncă și pot participa la programe de formare profesională. Mai multe informații găsiți la sediile agențiilor teritoriale de muncă din raza de domiciliu. Anul acesta au terminat clasa a XII-a 157.000 de elevi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net