Ei sunt mirii pozaţi în 1981 de un turist american

Ultima actualizare:

    Iulie 1981. Liviu şi Zinica Breazu şi-au unit destinele la Biserica Stavropoleos din Bucureşti
Iulie 1981. Liviu şi Zinica Breazu şi-au unit destinele la Biserica Stavropoleos din Bucureşti

Regăsire emoţionantă! Un turist american aflat la Bucureşti în iulie 1981 a făcut fotografii color la cununia unor tineri bucureşteni.

Ajuns în SUA, Matt Hills şi-a dat seama că a rătăcit adresa mirilor şi nu le-a mai putut trimite pozele. Susan Hills Goldman, sora americanului, a demarat o campanie pe Facebook şi i-a descoperit pe soţii Breazu.


    Matt Hills, din SUA, a fotografiat o pereche la biserica Stavropoleos din Bucureşti, acum 36 de ani
Matt Hills, din SUA, a fotografiat o pereche la biserica Stavropoleos din Bucureşti, acum 36 de ani

Povestea a început aşa. Iulie 1981

Biserica Stavropoleos, din Centrul Vechi al Capitalei. Laurenţiu şi Zinica îşi pun pirostriile, în prezenţa rudelor şi a prietenilor apropiaţi. Aflat în zonă, Matt Hills, un turist din SUA, nu ratează ocazia să le facă mirilor câteva fotografii color, într-o perioadă în care România socialistă devenea mai cenuşie de la o zi la alta. Americanul care a fotografiat alaiul le-a făgăduit nuntaşilor că le va trimite pozele. Întors în Statele Unite ale Americii, el şi-a dat seama că a pierdut adresa românilor şi că nu-şi poate ţine promisiunea.

Povestea se încheie aşa. Ianuarie 2018

După aproape 37 ani, sora lui Matt, Susan Hills Goldman, şi-a propus să găsească perechea pentru a trimite fotografiile de la nuntă.  Ea a postat pozele pe contul său de Facebook, rugând internauţii să le distribuie, cu speranţa că mirii vor fi identificaţi.


    Ianuarie 2018. Liviu şi Zinica sunt tot împreună, la 36 de ani după ce au spus “Da”
Ianuarie 2018. Liviu şi Zinica sunt tot împreună, la 36 de ani după ce au spus “Da”

„2018 a început cu o provocare incitantă din partea fratelui meu Matt, care nu are Facebook”, spune Susan.  “În iulie 1981, fratele meu vizita această biserică, exact în timpul unei nunţi. Pe scurt, a fost invitat înăuntru să asiste la ceremonie. Acolo a făcut câteva fotografii pe care a promis că le va trimite mirilor. El crede că este singurul de acolo care avea un aparat de fotografiat. Din păcate, n-a mai reuşit să le trimită mirilor fotografiile pentru că le-a pierdut adresa. Am regăsit recent aceste poze şi încercăm pe orice cale să găsim pe cineva care îi recunoaşte pe miri sau pe oricine altcineva din imagini.  Distribuiţi, vă rog, imaginile!”, a mai scris femeia.

În urma mobilizării de pe Facebook, cuplul fotografiat de americanul Matt Hills în iulie 1981 a fost identificat. Mirii sunt Zinica şi Liviu Breazu din Bucureşti. Cei doi sunt împreună şi azi, împlinind aşteptările celor care sperau în continuarea poveştii lor de dragoste.

Susan Hills Goldman, sora lui Matt, a declarat pentru ­adevarul.ro: „Sunt atât de bucuroasă că ei trăiesc şi că sunt încă împreună! Abia aştept să-i vadă şi Matt, care nu are Facebook“.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net