Un tânăr puternic! Lazăr Iordache, în vârstă de 26 de ani, din Feteşti (Ialomiţa), a reuşit să înfigă într-o scândură noduroasă, cu capul, 21 de cuie, în timpul unui antrenament, şi alte 27, cu mâna goală. Pasionat de arte marţiale, el va încerca să depăşească recordul mondial: 38 de cuie bătute cu fruntea.


Poate sparge cărămizi şi poate bate cuie cu capul şi cu mâna fără să se rănească! De altfel, Lazăr Iordache e campion naţional în această disciplină periculoasă. Atras din copilărie de arte marţiale, tânărul din Feteşti ţine antrenamente la Casa de Cultură din Constanţa. El îşi învaţă elevii cum să-şi exploreze limitele şi cum să se concentreze la maximum. După ani de antrenamente, Iordache a ajuns să deţină centura neagră în mai multe stiluri: Taekwondo, Hapkido, Kung Fu, Tang Soo Do şi Hwarangdo, scrie adevarul.ro. Tânărul karateka vorbeşte senin despre tentativa de a doborî recordul mondial: 38 de cuie bătute cu capul. “Secretul? Cu antrenamente şi concentrare voi reuşi. Am avut o uşoară zgârietură la cap, dar în două zile s-a vindecat”, povesteşte Iordache.

9-act-3-cuie3-2col.jpg

Tânărul sfidează gravitaţia la antrenamente

9-act-2-cuie2-2col-.jpg

La sală, în mijlocul cursanţilor

 

“Cele 21 de cuie au fost bătute în două minute şi patru secunde, într-o scândură noduroasă. Aceste tehnici extreme nu sunt predate elevilor mei. Am rugămintea să nu faceţi aşa ceva acasă, deoarece există riscul de accidentări grave, chiar fatale”, avertizează tânărul. El foloseşte, pentru protecţie, un material textil aşezat peste cui.
Deşi locuieşte în Feteşti, Lazăr Iordache face naveta săptămânal cu trenul, la Constanţa, unde predă arte marţiale în cadrul şcolii de Tae Chun Do. Fiecare elev plăteşte 130 de lei pe lună pentru cursuri de autoapărare. “În această lume plină de violenţă şi infractori, e nevoie să ştim să ne ferim”, încheie tânărul.

 
 
Loading...