El e cel mai longeviv primar din România! Mircea Ismail e în funcție de 38 de ani

Ultima actualizare:

    Mircea Ismail  a avut primul  mandat la Primăria  Doiceşti în Epoca de aur
Mircea Ismail a avut primul mandat la Primăria Doiceşti în Epoca de aur

Cel mai longeviv primar din România! Are 74 de ani şi a fost neîntrerupt în fruntea comunei Doiceşti din 1982 încoace. Mircea Ismail (PSD) a decis însă să pună punct, astfel că nu va mai candida la apropiatele alegeri locale. “Tineretul trebuie să vină din urmă”, spune edilul, aflat în funcţie de la vârsta de 35 de ani.

Doiceşti e o comună obişnuită, situată la doar 10 kilometri distanţă de Târgovişte. Neobişnuită este performanţa lui Mircea Ismail (PSD), care ocupă foliul de primar din 1982. El a câştigat cel de-al 10-lea mandat de edil la alegerile locale din 2016. Nimeni nu a reuşit să îl detroneze până acum, astfel că se află de 38 de ani în această funcţie. Ismail a avut mandate pe care le-a câştigat chiar cu peste 70% din voturi.

„Eu am intrat ca primar la 35 de ani. M-am bătut în cuie, în piroane aici”, povesteşte cel mai longeviv primar din România. “A fost o perioadă sinusoidală, a fost şi bine, dar şi rău. A fost de muncă! Să nu ai gaze, să nu ai drumuri, să nu ai apă şi iluminat, să nu ai canalizare – nu era deloc simplu. Toate acestea sunt de domeniul trecutului acum. Chiar stăteam şi mă gândeam că e a doua oară când asfaltez toată comuna. Practic, 97% e asfaltată acum pentru a doua oară. Prima asfaltare totală a fost făcută în 1998. Aveam şi eu o pretenţie: să plece oamenii la pâine în papuci”, dezvăluie Mircea Ismail.

«Am asfaltat comuna de două ori»

După 1990, primarul din Doiceşti a candidat doar din partea Partidului Social Democrat (derivat din FSN, FDSN şi apoi PDSR). „Sunt născut devreme. De ce să mai stau, să vin în baston la primărie? Tineretul trebuie să vină din urmă. Am pe cineva care tot creşte pe lângă mine. A avut şi o funcţie de conducere, a fost viceprimar, e uns cu toate alifiile, ştie proiectare, ştie inginerie”, anunţă Mircea Ismail. El devoalează şi secretul longevităţii sale în scaunul de şef al administraţiei locale: “Totul e să fii om”. Înainte să ajungă primar, Mircea Ismail a lucrat 17 ani în industrie. Din 1965 a jucat fotbal la Textila Pucioasa pentru o perioadă, apoi a lucrat ca laborant la fabrica din localitate. Când a plecat din industria textilă, dâmboviţeanul era tehnician specialist pe probleme de salarizare. Fost candidat la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, liderul PNL, spunea, în 2016, că numai „doamna cu coasa sau doamna cu cătuşele” îl mai pot detrona pe Ismail.

Click! spune

Mircea Ismail l-a depăşit pe Ştefan Sîchin (68 de ani), edilul din Boloteşti (Vrancea), care a fost la cârma comunei de aproape 35 de ani, adică din 1981. El a pierdut însă funcţia de edil la alegerile locale din 2016.  Dâmboviţa l-a dat, în 2016, şi pe cel mai tânăr primar din România: Emanuel Spătaru (PSD), primarul din Răzvad, care avea în 2016 doar 27 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net