El e primarul care s-a amendat singur!

Ultima actualizare:
Primarul şi-a făcut  modificări fără  autorizaţie  la acoperişul  casei
Primarul şi-a făcut modificări fără autorizaţie la acoperişul casei

Situaţie ireală în comuna Vinţu de Jos din judeţul Alba. Primarul s-a amendat singur pentru că şi-a reconfigurat acoperişul casei fără a deţine autorizaţie eliberată de primărie. Edilul spune că a fost ”pârât” la primărie de un vecin şi nu a avut ce face, a trebuit să se amendeze.

Şeful primăriei din Vinţu de Jos, una dintre cele mai mari comune din Alba, cu peste 5.000 de locuitori, recunoaşte cu seninătate faptul că s-a amendat singur şi spune că nu a avut ce face pentru că a fost ”pârât” de un vecin, informează adevarul.ro. Primarul Ioan Iosif Josan spune că în ultimii ani ”pârâtura” a devenit o modă printre locuitorii comunei. Totul a început după ce o fostă angajată a serviciului Urbanism din primărie a eliberat ilegal câteva zeci de autorizaţii de construire şi a fost condamnată, în final, la închisoare cu suspendare. Autorizaţiile respective au fost anulate de către instanţa de judecată. Prin urmare, după ce a primit reclamaţia potrivit căreia şi-ar fi modificat ilegal acooperişul locuinţei proprii, primarul Ioan Iosif Josan a luat decizia de a semna procesul verbal prin care a constatat faptul că a încălcat, personal, legea. Acesta s-a amendat cu suma de 1.000 de lei şi a plătit, imediat ce a semnat procesul verbal, suma de 500 de lei la casieria primăriei. 


    Primarul şi-a făcut  modificări fără  autorizaţie  la acoperişul  casei
Primarul şi-a făcut modificări fără autorizaţie la acoperişul casei

Val de reclamaţii după gestul primarului

Primarul din Vinţu de Jos recunoaşte, plastic, realitatea, şi spune că nu a avut ce face. ”Am întrebat, înainte să mă apuc de acoperiş, un arhitect care mi-a spus că pot modifica acoperişul fără autorizaţie. În final, am fost obligat să mă amendez singur. M-am amendat eu pe mine. Nu puteam să rămân pasiv. E Legea 50 care te obligă. Dacă s-a zvonit că uite ce a făcut primarul, s-a amendat singur, a pornit avalanşa reclamaţiilor: dacă unul îşi vede vecinul că îşi face un gard, că ridică un garaj, că-şi schimbă acoperişul, sună la primărie. Având în vedere câte s-au întâmplat cu inspecţia în construcţii, eu nu pot să ignor reclamaţiile. La Urbanism avem un inginer constructor care acum toată ziua merge la reclamaţii. Noi, conform legii, îi dăm amendă cetăţeanului care încalcă legea şi îi dăm termen de un an să intre în legalitate. Nu există sancţiunea de tip avertisment. Dacă era portiţa asta, îmi dădeam şi mie avertisment, nu plăteam 500 de lei în 15 zile, termenul în care puteam plăti numai jumătate din amenda de 1.000 de lei”, a declarat primarul Iosif Josan, citat de ziarulunirea.ro.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net