Un personaj aparte face furori în Bulgaria, fiind considerat „regele manelelor“ la sud de Dunăre! Vasil Traianov Boianov, zis Azis, are 39 ani, este gay şi provine din minoritatea romă.


Familia manelistului a plecat în 1989, după căderea comunismului, în Germania. Vasil Traianov Boianov s-a apucat de muzică, stilul care l-a consacrat fiind cealga - manelele bulgăreşti, cu influenţe orientale. Azis a devenit celebru şi este considerat cel mai bun cântăreţ din Bulgaria în stilul muzical cealga.

Starul a participat la Eurovision acum 11 ani, a cochetat cu politica, în Partidul Euroroma, dar nu a reuşit să intre în Parlament. Tot în 2006, Azis s-a căsătorit în străinătate cu partenerul său, Nikolai Petrov Pîrvanov, zis Niki Kitaetsa. Un an mai târziu, ei au devenit părinţii unei fetiţe, Raya, născută de Gaia, o prietenă apropiată a cuplului. Căsnicia lor s-a destrămat în 2008.

 Ultima piesă a lui Azis e hit în ţara vecină. Cântecul „Motel“ are un videoclip care vorbeşte despre diversitate, despre dificultăţi, despre prejudecăţi şi despre depăşirea lor. Melodia are peste 38 milioane de vizualizări.

Vezi pe adevarul.ro videoclipul lansat de Azis!   

 

 
 
Loading...