El e suspectul! Un tânăr de 23 de ani din Bacău, care muncea la o stână din comuna Bistriţa-Bârgăului, a dispărut fără urmă sâmbătă dimineaţa. Vineri noapte dispăruse şi un bătrân de 82 de ani, căruia i-a luat foc casa. Tânărul e bănuit că l-ar fi omorât pe bătrân şi că l-ar fi jefuit. Băcăuanul s-ar fi lăudat cu fapta sa şi le-ar fi făcut cinste localnicilor, imediat după crimă.


O pară de foc a luminat cerul vineri, aproape de miezul nopţii. O casă printre delaurile din comuna Bistriţa-Bârgăului, într-o zonă greu accesibilă, a fost mistuită de flăcări. Locuinţa îi aparţinea unui bătrân de 82 de ani, care locuia acolo singur şi care creştea cinci capre. După incendiul violent, poliţiştii au găsit doar rămăşiţele carbonizate ale animalelor. Bătrânul parcă a intrat însă în pământ.

Cadavrul, de negăsit

La câteva ore distanţă a dispărut şi Paul Toderaşc, un tânăr de 23 de ani care muncea la o stână situată la doi paşi de bătrân. Ipoteza luată în calcul de anchetatori este cea potrivit căreia Toderaşc l-ar fi jefuit pe bătrân, acesta s-ar fi împotrivit, iar tânărul l-ar fi omorât. Pentru a-şi şterge urmele, agresorul ar fi dat foc la casă. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu cadavrul bătrânului, deşi poliţiştii, jandarmii şi localnicii au scotocit întreaga zonă. Imediat ce ar fi comis odioasa crimă, Toderaşc ar fi mers acasă la cel care îl angajase, unde s-a schimbat de haine. Surse judiciare spun că pe hainele respective s-au găsit urme de sânge.

“Şi pe mână avea sânge”

După ce şi-ar fi schimbat hainele, s-a dus la un bar din centrul comunei, unde a început să cheltuie suma pe care ar fi furat-o de la bătrân. Imaginile de pe camerele de supraveghere din local îl surprind pe tânăr în timp ce numără bani şi socializează cu cei prezenţi.

„Am văzut că are o grămadă de bani. A numărat în faţa mea peste zece milioane, iar banii erau cu sânge. Şi pe mână avea sânge, era lovit la pumn”, a povestit un puşti, care a băut alături de presupusul criminal.

 

 
 
Loading...

Alte articole