El va alerga la cel mai aprig maraton din lume

Ultima actualizare:

    Vlad Pop şi-a propus  să alerge 3.200 kilometri  pentru 320 copii din  tabăra MagiCAMP
Vlad Pop şi-a propus să alerge 3.200 kilometri pentru 320 copii din tabăra MagiCAMP

Vlad Pop, un tânăr antreprenor din Cluj, va alerga 193 de kilometri la cel mai aprig maraton din lume, “6633 Artic Ultra”, pentru copiii suferinzi de cancer. Mentor îi este Tibi Uşeriu, temerarul ce a câştigat de trei ori consecutiv cursa de 350 de mile a maratonului.

Cu trei ani în urmă, clujeanul Vlad Pop a fost voluntar în tabăra MagiCAMP. Ajuta la diverse activităţi de echitaţie, la parcul de aventură, la piscină. Despre zilele petrecute acolo spune că l-au schimbat şi au trezit în el dorinţa de a face ceva ca în tabără să poată veni gratuit cât mai mulţi copii. „Într-una din seri, am întâlnit un băiat care nu avea un picior şi visul lui era să devină fotbalist, dar după chimioterapie nu mai putea face sport de performanţă. Eu eram sănătos şi nu făceam nimic, aşa că m-am înscris la un semi-maraton de la Cluj. De atunci am participat la maratoane, triatloane, Iron Man şi ultramaratoane“, povesteşte Vlad Pop pentru adevarul.ro. Şi s-a apucat de alergat. Şi-a mobilizat şi prietenii ca pentru fiecare kilometru alergat de el, ei să doneze bani. Anul ăsta şi-a propus să alerge 3.200 kilometri pentru 320 copii din tabăra MagiCAMP, la 12 competiţii din lume. În fiecare lună câte un ultramaraton. Mai are trei.

La anul, în martie, clujeanul va alerga 193 de km, în cursa mai scurtă a maratonului “6633 Artic Ultra” . Tânărul de 30 de ani spune că va fi o cursă deosebit de dură. „La fiecare pas sunt riscuri, pot apărea degerături, furtuna să-ţi arunce sania sau să orbeşti din cauza cristalelor de gheaţă“, a spus Vlad Pop, pentru adevarul.ro. Vlad se simte recunoscător că poate să alerge în lume, iar prin perseverenţa şi dăruirea sa vrea să dea tuturor un exemplu de mai bine. „Cancerul nu face alegeri, nu contează din ce mediu sau din ce colţ de lume vii. Tu, eu, avem puterea să schimbăm lucrurile în România“, consideră clujeanul, citat de adevarul.ro.

Pentru fiecare kilometru pe care îl aleargă la “6633 Arctic Ultra” se pot face donaţii în contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociaţia MagiCAMP), iar banii vor ajunge pentru 100 de burse, în valoare de 500 lei pe lună, timp de 12 luni - pentru educaţia a 100 copii cu afecţiuni oncologice. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
nadia comaneci tarom jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net