Condiţiile din puşcării sunt mijloace de tortură. Asta a declarat azi Elena Udrea, care-i plânge de milă lui Sorin Oprescu. Ea spune că după gratii un bolnav cronic nu are nici o șansă de supravuiețuire.


Elena Udrea a declarat, azi, că, în arestul preventiv din România, condiţiile sunt adevărate "mijloace de tortură" atât fizică cât şi psihică.

Deputatul a arătat că acolo un bolnav cronic nu are nicio şansă, iar lui Sorin Oprescu îi va fi greu să reziste.

"Arestul în România şi puşcăria în România prin condiţiile pe care le oferă pot fi considerate mijloace de tortură si fizică şi psihică. Acolo un bolnav cronic nu are nici o șansă. Şi daca te duci sănătos când ieși din pușcărie, ai mari probleme de sănătate", a spus Elena Udrea.

"Cred că-i va fi greu domului Oprescu să reziste în arest preventiv. Nu înţeleg de ce nu poate fi urmărit în stare de libertate sau în arest la domiciliu, sub control judiciar. Nu îmi imaginez că e vreun pericol pentru societate. Să i se dea interdicție să vorbească cu martorii din dosar. La noi a devenit regulă arestul preventiv când ai condiţii de Africa, aşa cum au spus cei de la Comitetul impotriva Torturii care au vizitat România... Până nu o muri cineva în arest preventiv, nu cred că se schimbă ceva", a concluzionat fostul ministru al Turismului.

Nu este prima dată când Udrea avertizează că pentru fostul edil al Capitalei condițiile din Arestul Central sunt o condamnare la moarte.

Sorin Oprescu are diabet și este dependent de insulină, iar ieri seară a fost dus la spital, acuzând o stare de slăbiciune.

După o scurtă evaluare medicală a fost readus în Arestul Poliţiei Capitalei.

El a fost arestat preventiv în 6 septembrie, după ce a a fost prins cu bani din mită asupra lui.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: