Elena Udrea, arestată în dosarul "Gala Bute"

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciuFoto: Click!
Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciuFoto: Click!

Elena Udrea va fi arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul "Gala Bute", aceasta urmând să fie încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, a decis miercuri Instanţa Supremă.

Elena Udrea a fost miercuri de dimineaţă la ÎCCJ, unde a dat declaraţii timp de o oră şi jumătate. 

„A trebuit să vorbesc despre lucrurile pe care le-am făcut ca ministru și pentru care eu sunt mândră. Îmi pare rău că sunt puse sub semnul întrebării din cauza unora care n-au înțeles ce treabă aveau în minister”, a spus Udrea cu ochii în lacrimi.

Elena Udrea a mai spus că „a fost ultimul cuvânt”. „Mă uit cum o mulțime de bărbați spun acum că nici nu respirau dacă nu-i lăsa să respire Elena Udrea”.

Întrebată unde va aștepta decizia instanței, Elena Udrea a răspuns: „Cred că mă întorc acasă, pentru că s-ar putea să dureze”.

„Ca politician, am făcut multe greșeli, dar am fost un ministru bun. Sunt ca orice politician, cu bune și cu rele.  Îmi reproșez multe, dar ce mai contează. Este o situație, astăzi, în care oricine face un denunț, fie el și fraudulos, beneficiază de măsuri preventive ușoare. Atunci, oamenii sunt tentați să facă aceste lucruri, mai ales cei cu caracterul slab. Pe de altă parte, după trei luni de arest preventiv, probabil că și caracterele puternice se înmoaie. Niciodată nu aș declara ceva mincinos”, a spus Udrea.

Referitor la un eventual denunț pe care l-ar putea face la adresa lui Traian Băsescu, Elena Udrea a spus: „Nu e nimic din ceea ce știu eu despre Traian Băsescu care ar putea fi un subiect de denunț”.

Elena Udrea, arestată la domiciliu în dosarul Microsoft

Fostul ministru Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Elena Udrea, acuzată de abuz în serviciu în dosarul "Gala Bute"

Elena Udrea este acuzată, în dosarul "Gala Bute", de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Elena Udrea ar fi luat decizia organizării Galei Bute în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

În acelaşi dosar, ea este acuzată că a luat mită de la mai multe companii care derulau contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale. Mita, circa 10% din fiecare contract derulat, ar fi fost mascată prin contracte de consultanţă fictive, încheiate cu firmele fostului consilier al ministrului, Ştefan Lungu.

În dosarul „Gala Bute" sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net