Elena Udrea cercetată pentru o șpagă de 5 milioane de dolari

Ultima actualizare:

    Elena Udrea riscă ani grei de închisoare dacă procurorii dovedesc acuzațiileFOTO Facebook
Elena Udrea riscă ani grei de închisoare dacă procurorii dovedesc acuzațiileFOTO Facebook

Faptele din trecut nu-i dau pace Elenei Udrea. Fostul ministru al dezvoltării și turismului e cercetat într-un alt dosar instrumentat de DNA, sub acuzația de luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals în declarații de avere. ProcuroriiDNA spun că Udrea ar fi încasat o șpagă de 3,8 milioane de dolari, dintr-un total de 5 milioane, pentru a interveni pe lângă Hidroelectrica să vândă energie la preț redus unei firme apropiate grupului ei de interese.

Dosar greu pe masa procurorilor DNA. Aceștia o vor pe Elena Udrea cu orice preț după gratii și, spun ei, au dovezi pentru a o trimite acolo. Elena Udrea e acuzată de pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite pentru exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare – cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială. Totul a început în vara anului 2010 când, „în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane dolari, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA”, se arată într-un comunicat al DNA.

Din această sumă, Udrea ar fi primit de la acelaşi om de afaceri, însă prin intermediar, suma de 3,8 milioane de dolari (la începutul anului 2012). Pe lângă această sumă, Udrea ar mai fi primit încă 900.000 de euro de la același om de afaceri. Banii reprezentau o creață rezultată dintr-un împrumut neachitat de una dintre firmele acestuia, care trebuiau ascunși cu orice preț, spun procurorii.

Udrea mai e acuzată că solicitat vânzarea activului „Vila Săbărel” din Eforie Sud (achiziționată cu suma de 56.425 euro), prin negociere directă şi cu recunoaşterea unor investiţii de aproximativ 7.284 euro ce nu fuseseră realizate, către SC Romlit Spectrum SRL. Această societate este controlată de o persoană din anturajul său și pe care a creditat-o prin intermediul unei rude, fără a declara împrumutul acordat societăţii sau cumpărarea activului prin interpuşi. „A pretins şi primit foloase necuvenite în cuantum de cca. 520.000 de lei, constând în contravaloarea lucrărilor de renovare a Vilei Săbărel şi a materialelor necesare, de la administratorul unei societăţii comerciale (societate ce avea în derulare mai multe contracte cu C.N.I. - Compania Naţională de Investiţii). Foloasele au fost primite pentru a asigura finanţarea necesară derulării contractelor pe care societatea le încheiase cu CNI SA. Aceasta, în condiţiile în care CNI SA funcţiona sub autoritatea Dezvoltării Regionale și Turismului, iar ministrul era ordonator principal de credite”, mai scriu procurorii.

DNA a sesizat Camera Deputaților cu privire la demarare urmăririi penale a Elenei Udrea și a cerut Ministerului Justiției să solicite Camerei să încuviințeze reținerea și arestarea acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net