Elena Udrea: ”Cum să regret că l-am susţinut pe Traian Băsescu? Motivarea sentinţei este un abuz inimaginabil”

Ultima actualizare:

    Elena Udrea continuă războiul cu judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani de pușcăriefoto: Inquam Photos
Elena Udrea continuă războiul cu judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani de pușcăriefoto: Inquam Photos

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a comentat, marţi seară, motivarea sentinţei prin care a fost condamnată în dosarul campaniei electorale din 2009. Udrea susține că este vorba despre ”un abuz inimaginabil” şi a anunţat că va face plângere penală faţă de judecătorul care a pronunţat sentinţa. Udrea a adăugat că nu regretă că l-a susţinut pe Traian Băsescu în 2009.

Elena Udrea a comentat, marţi seară, într-o intervenţie la Antena 3, motivarea sentinţei de condamnare în dosarul campaniei electorale din 2009. ”Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale? Doamna judecător nu explică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta.

Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală - şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălări de bani - adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabile la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente”. 

Elena Udrea: ”Poate a fost plăcerea dânsei personală” 

Udrea a spus despre judecătoarea care a condamnat-o că ”poate a fost plăcerea dânsei personală” de a o condamna cu executare.

”Cum să spui că am spălat bani în 2009 proveniţi din fapte penale din 2010 - 2011 - 2012? Doamna judecător a trebuit să motiveze  o decizie de condamnare pe toate capetele de acuzare pe care a dat-o, eu cred, că nu de una singură. I-o fi făcând plăcere să mă condamne, poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine, dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu, că nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 - 2011”, a declarat fostul ministru.

Elena Udrea: ”Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală”

Elena Udrea a mai atras atenţia că motivarea este un abuz şi a anunţat că va face plângere la CSM. 

”Motivarea este un abuz inimaginabil pe care doamna judecător l-a făcut, motiv pentru care o să îi fac o plângere penală, o sesizare la CSM. Poate cineva o trage la răspundere pe doamna judecător pentru condamnarea asta total ilegală şi nedreaptă pe care mi-a dat-o. (...) Chiar dacă sunt nişte firme care au plătit nişte panouri, este vorba de finanţarea campaniei electorale de referendum care pe legea din acel moment orice faptă era contravenţie, nu exista o faptă penală în ceea ce priveşte finanţarea campaniei în anul 2009. Chiar şi aşa fiind, în anul 2009, luarea de mită pentru altul, pentru partid, pentru referendum, pentru candidat nu era pedepsită de legea penală”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă regretă că l-a susţinut în 2009, în campania electorală, pe Traian Băsescu, Elena Udrea a declarat că nu poate fi vorba despre așa ceva. ”Nu, cum să regret că l-am susţinut? Pot să regret că nu s-a întâmplat nimic la referendum. Au votat atâtea milioane de oameni şi nu s-au redus numărul de parlamentari. Asta pot să regret”, a declarat Udrea.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă.

DNA a cerut plasarea sub control judiciar a fostului ministru, pentru a nu putea părăsi ţara, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv această cerere. 

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net