Elena Udrea, eliberată din arest în Ajun de Crăciun. Când ar putea ajunge în România

Ultima actualizare:

    Elena Udrea va fi eliberată din închisoare
Elena Udrea va fi eliberată din închisoare

Ministerul Public din Costa Rica a declarat oficial că Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost eliberată din închisoare. Iubitul ei, Adrian Alexandrov, a confirmat faptul că Elena Udrea a fost eliberată, potrivit digi24.

Ministerul Public din Costa Rica a declarat oficial că procedurile de eliberare ale Elenei Udrea din pușcăria costaricană au fost declanșate, aceasta fiind în libertate deja.  

Aceștia au anunțat că s-a retras cererea de extrădare. Solicitarea a venit în urma seszării făcute de ministrul justiției, Tudorel Toader. El a anunțat autoritățile din Costa Rica că s-a retras cererea de extrădare care a fost pusă pe numele Elenei Udrea, potrivit Romania Tv.

"Eu am vorbit cu avocata din Costa Rica care mi-a comunicat cam aceleaşi informaţii. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România faptul că s-au emis documentele de retragere ale solicitării de extrădare. Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunţa. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-şi petreacă sărbătorile alături de familie şi fetiţă", a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

Apărătorul în instanţă al Elenei Udrea a precizat că ea se va întoarce în România imediat ce va rezolva problema cu paşaportul.

Avocatul Adrian Cuculis: "Pentru Udrea nu prezintă interes plecarea din Costa Rica"

Adrian Cuculis
Adrian Cuculis

Dacă reprezentantul legal al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a menționat că aceasta va pleca spre România de îndată ce va putea, avocatul Adrian Cuculis contrazice această variantă, în contextul cererii de azilant politic depusă inițial de fosta blondă de la Cotroceni. Despre acest lucru, Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru Click!

"Cazul Udrea are particularitatea cererii de azil politic. Solicitantul, nimeni alta decât Elena Udrea, stă pe cai mari acum, mai ales că instanța care a dispus condamnarea decide acum suspendarea executării pedepsei și astfel se va contura ideea că este prigonită politic. Pentru Elena Udrea nu prezintă interes plecarea din Costa Rica dacă ar fi să ne gândim la scopul ei inișial, acela de a fi azilantă politică în acest stat, chiar dacă în acest moment este liberă să se miște fără nicio restricție. Cererea de azil nu poate fi luată în considerare fără posibilul azilant și fără o audiere a acestuia, fapt pentru care, dacă Udrea încă își urmează planul, va rămâne în Costa Rica și va plusa pe ideea urmăririi penale politice din România. Desigur, aceste lucruri și erori de tehnică administrativă și judiciară sunt imputabile direct sistemului care a pemis luarea unor asemenea decizii", a precizat avocatul Adrian Cuculis pentru Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net