S-a săturat! Elena Udrea e decisă să facă plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) împotriva procurorilor DNA. Ea spune că nu merită să fie încătuşată şi îi acuză pe cei de la anticorupţie că anunţa presa să vină să-i filmeze şi să-i fotografieze pe cei reţinuţi.


Ce a scris blonda pe Facebook

”Parlamentul European a adoptat ieri, 20.01.2016, Directiva privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovăţie. Conform Directivei, autorităţile publice vor trebui să se abțină de la prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate ca fiind vinovate, în instanță sau în public, “prin utilizarea de măsuri de constrângere fizică”, cum ar fi cătușe, boxe, lanțuri, cu excepția cazurilor în care asemenea măsuri sunt necesare din rațiuni de securitate. In cazul meu, evident că nu aveam de gând să mă bat cu gardienii ca să evadez.

Voi sesiza CEDO în zilele următoare, aşa cum am anunţat dar încă nu am făcut, pentru plimbarea mea în cătuşe în faţa presei chemate să mă filmeze pentru ca întreaga naţiune să vadă succesul luptei anticorupţie. Nu pentru că nu mi-aş asuma ipostaza de încătuşată a Sistemului, ci pentru că drepturile unui om, chiar şi ale Elenei Udrea, trebuie respectate.”, a anunțat Elena Udrea, pe pagina personală de Facebook.

A stat 72 de zile după gratii

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost reţinută  în februarie 2015 "într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influenţă şi una de spălare de bani". Atunci blonda a ieşit în cătuşe din sediul DNA. Elena Udrea a stat 72 de zile după gratii, iar în mai 2015 a fost eliberată şi plasată în arest la domiciliu.

Acum, blonda este cercetată sub control judiciar pe cauțiune, fiind stabilită suma de 5 milioane lei.

 
 
Loading...