Elena Udrea iese din puşcărie. Va fi judecată în arest la domiciliu FOTO

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, va fi judecată în stare de arest la domiciliu în dosarul "Gala Bute". Decizia a fost luată de un complet de la ICCJ şi este definitivă. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru Rudel Obreja şi Tudor Breazu, complici ai Elenei Udrea în dosar.

Elena Udrea iese din puşcărie şi va ajunge înapoi acasă, joi, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au aprobat contestaţia sa la măsura arestului preventiv în dosarul "Gala Bute" şi au decis să fie judecată în stare de arest la domiciliu. Decizia este definitivă, iar Elena Udrea va fi eliberată din Penitenciarul de Femei Târgșor, scrie romaniatv.net.

Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, și oentru Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea. Amândoi se aflau în arest preventiv şi vor fi mutaţi acum în arest la domiciliu. Ce trei vor avea în arestul la domiciliu aceleaşi restricţii ca în penitenciar, doar că se vor bucura de un confort mai mare. Ei nu vor avea voie să intre în contact cu alte persoane implicate în dosar sau să-şi părăsească locuinţele fără o solicitare scrisă făcută în prealabil.

Elena Udrea şi-a cerut iertare

Elena Udrea a părut foarte schimbată la ieșirea din penitenciar
Elena Udrea a părut foarte schimbată la ieșirea din penitenciar

Elena Udrea a părut foarte schimbată la ieșirea din penitenciar, semn că detenția nu i-a priit. Imaginea impecabilă pe care a afișat-o de la intrarea ei în politică s-a șifonat în urma săptămnânilor petrecute în arest. Părul nu mai este îngrijit ca pe vremuri, în schimb zâmbetul de învingător a rămas la locul lui.

„Cred că a fost destinul meu să trec prin această experienţă. Îi mulţumesc în mod special lui Traian Băsescu pentru că a continuat să creadă în mine. Am văzut mulţi care au vorbit de arest şi justiţie. Aşa am fost şi eu. Mulţi ajung aici din cauza lor, din cauza greşelelor justiţiei. Nu a fost uşor, nu am fost surprinsă. Ştiam ce mă aşteaptă. Dacă eu, Elena Udrea, am putut ieşi pe această poartă, justiţia are o şansă. Îmi cer iertare mamei, prietenilor, celor care mă iubesc. Nu îmi cer iertare pentru acuzaţiile care mi se aduc“, a precizat fostul ministru.  

Elena Udrea a fost încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net