Elena Udrea, citată la DNA

Ultima actualizare:
Florian Coldea,  directorul  interimar al SRI
Florian Coldea, directorul interimar al SRI

Elena Udrea este citată la DNA, miercuri, la ora 9.30, pentru a oferi lămuriri suplimentare privind denunţul pe care l-a făcut pe 30 ianuarie împotriva şefului SRI Florian Coldea, conform mediafax.ro.

UPDATE 13.35: Elena Udrea a plecat de la DNA, după ce a dat declaraţii timp de patru ore. Ea a declarat că nu va merge în Parlament, la şedinţa în care se dezbate cererea DNA de arestare preventivă pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

"Astăzi nu, dar în plen, da. Aveam si pentru azi dar a durat mai mult ce am avut de facut aici”, a spus Elena Udrea, care a refuzat să discute altceva cu presa.

Elena Udrea a ajuns la sediul DNA la ora 9.25 şi nu a făcut niciun fel de declaraţii, au anunţat televiziunile de ştiri. Ea va face un denunţ oficial împotriva lui Florian Coldea, directorul interimar al SRI.

Elena Udrea a ieşit, marţi seara, din Arestul Capitalei şi a fost plasată în arest la domiciliu
Elena Udrea a ieşit, marţi seara, din Arestul Capitalei şi a fost plasată în arest la domiciliu

Elena Udrea va trebui să meargă miercuri, 18 februarie, la DNA pentru noi declaraţii, a anunţat avocatul ei Marius Striblea. Ea trebuie să ofere informaţii privind denunţul împotriva lui Florian Coldea.

Întrebată ce va face, Elena Udrea a declarat, la ieşirea din Arestul Poliţiei Capitalei, că nu vrea să spună nimic deocamdată. Ea a mai adăugat că probabil va merge miercuri în Parlament, unde Comisia juridică a Camerei discută o nouă cerere de arestare pe numele ei.

Elena Udrea l-a acuzat pe Florian Coldea că a condus o campanie împotriva ei


    Florian Coldea,  directorul  interimar al SRIFoto: Mediafax
Florian Coldea, directorul interimar al SRIFoto: Mediafax

Elena Udrea anunţa, în 30 ianuarie, că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa. Udrea preciza că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Udrea declara atunci, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

În acelaşi interviu, Elena Udrea afirma că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea.

Udrea mai spunea că Sebastian Ghiţă i-a spus că Florian Coldea că o urăşte. "La o cafea cu domnul Sebastian Ghiţă, undeva în vara trecută, vă spun şi unde - la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, domnul Sebastian Ghiţă, un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu domnul Florian Coldea, mi-a spus că domnul Coldea mă urăşte. Am întrebat de ce şi mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public, dar bineînteles nu am citat, la vremea aceea: pentru că am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte", susţinea Udrea.

Ulterior, în 3 februarie, Elena Udrea spunea, după ce a fost la Secţia 2 Poliţie, că a cerut o întâlnire cu cei de la SRI şi că este dispusă să meargă în orice moment la DNA pentru a da o declaraţie.

Procurorii anticorupţie nu au început urmărirea penală în cazul faptelor reclamate de Elena Udrea referitoare la directorul interimar al SRI, Florian Coldea, întrucât fostul ministru nu a respectat procedura privind denunţul pe care l-a formulat, conform mediafax.ro.

În răspunsul oficial al DNA se arăta că Elena Udrea a fost chemată de procurori în 5 şi 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denunţul pe care doreşte să îl facă, însă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului nu s-a prezentat.

Elena Udrea, cercetată în arest la domiciliu

Elena Udrea a sosit miercuri dimineaţă la sediul DNA pentru a face denunţ oficial la adresa lui Florian Coldea, şeful SRI
Elena Udrea a sosit miercuri dimineaţă la sediul DNA pentru a face denunţ oficial la adresa lui Florian Coldea, şeful SRI

Elena Udrea va fi cercetată în arest la domiciliu a decis, definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă dispusă în 11 februarie în dosarul "Microsoft".

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Instanţa îi atrage atenţia că în caz de încălcare a oricăreia dintre aceste obligaţii, se poate dispune din nou arestarea ei preventivă.

Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Fostul ministru Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul Gala Bute.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net