"Elena Udrea nu va fi trimisă niciodată în România"

Ultima actualizare:

    Octombrie 2017,  ultima apariţie  a Elenei Udrea  la DNA. Ce  zâmbitoare era!Foto: Inquam Photos
Octombrie 2017, ultima apariţie a Elenei Udrea la DNA. Ce zâmbitoare era!Foto: Inquam Photos

Fugara Elena Udrea duce o viaţă de om normal, deşi ar fi trebuit să fie închisă într-o celulă. A fugit din România cu doar patru luni înainte să primească condamnarea şi a ales un stat cu care ţara noastră nu are tratat de extrădare. Iată ce şanse mai sunt ca blonda să ajungă după gratii, mai ales că între timp a devenit mamă!

În februarie a fugit din ţară ca să scape de puşcărie, iar fotografia ei apare  pe site-ul Poliţiei Române la categoria ”persoane urmărite”, alături de criminali, violatori şi tâlhari. Asta nu o împiedică însă pe Elena Udrea, 44 de ani, să trăiască bine mersi la distanţă o 10.700 km de casă, tocmai în Costa Rica. Zilele trecute, „blonda de la Cotroceni” a născut o fetiţă superbă, iar mama ei a plecat să o viziteze, la fel şi iubitul, Adrian Alexandrov, cu 11 ani mai tânăr decât ea. Practic, a început acolo o viaţă nouă şi toată lumea ştie unde se află. Dar, legal, nu poate fi adusă în ţară ca să-şi ispăşească condamnarea de 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, comise pe când era ministrul Turismului. Decizia judecătorilor a fost dată în iunie, în Dosarul ”Gala Bute”. „Şi ce dacă am părăsit ţara? Ce vă agită atât de tare de nu dormiţi noaptea?“, a spus fostul ministru, după ce i s-a aflat isprava. 

Primul pas a fost să fie dată în urmărire internaţională, apoi cei de la Ministerul Justiţiei au trimis către autorităţile costaricane o solicitare de a fi trimisă în România. Dar cum ţara noastră nu are cu Costa Rica tratat de extrădare, ci doar relaţii diplomatice, procesul este de durată. ”Solicitarea trebuie analizată de o instanţă de acolo, care va stabili dacă o extrădează sau nu. Apoi, ea a solicitat azil politic, un dosar care se află în lucru. Dar ca să-i fie acceptat, Elena Udrea trebuie să aducă dovezi că a fost persecutată politic, de exemplu: filmări cu ea în cătuşe la DNA, înregistrări din emisiuni, poze, martori etc. E suficient să scape şi dacă fapta de care este acuzată să nu fie incriminată în ambele state. Şi să nu uităm că a născut şi că fetiţa ei este cetăţean costarican. După părerea mea, nu va fi trimisă niciodată în România”, ne-a declarat avocatul Adrian Cuculis.

În opinia lui, singura şansă ca fostul ministru al Turismului să fie văzut acasă ar fi printr-o gafă proprie. Şi anume să intre pe teritoriul UE sau al unui stat cu care avem tratat de extrădare.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net