Elena Udrea, o nouă lovitură încasată. S-a extins urmărirea penală

Ultima actualizare:

    Elena Udrea este acuzată de către procurorii DNA și de spălare de baniFoto: Arhiva personală
Elena Udrea este acuzată de către procurorii DNA și de spălare de baniFoto: Arhiva personală

DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani.

DNA a extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea pentru spălare de bani, fostul ministru fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.

Extinderea urmăririi penale a fost dispusă atât în cazul Elenei Udrea, cât şi în ceea ce îl priveşte pe Tudor Breazu, sub acuzaţia de spălare de bani, în dosarul cunoscut sub numele de "Gala Bute". Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), citat de mediafax.ro, între 2010 şi 2011, Elena Udrea, împreună cu fostul directorul Companiei Naționale de Investiții, Ana-Maria Topoliceanu, au primit circa 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu Compania Națională de Investiții.

"Astfel, după ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către SC Consmin SA pentru lucrările efectuate, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu Ștefan, SC Last Time Studio SRL, în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod, s-au realizat cinci plăți, în valoare totală de 335.486 lei", se precizează în comunicatul de presă.

La rândul său, Ştefan Lungu îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu. Plățile se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societății Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest fel, s-au realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.

"O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său lui Udrea Elena Gabriela. Diferența a fost folosită de Breazu Liberiu Tudor pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria", notează procurorii anticorupţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net