Elena Udrea nu mai scapă de probleme. Fostul ministru a fost adus luni, din nou, la DNA, deoarece procurorii au cerut urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute.


Elena Udrea consideră nedreaptă noua cerere formulată de către procurorii DNA împotriva ei şi, după ce a ieşit din sediul Direcţiei Naţională Anticorupţie, a scris câteva rânduri pe Facebook. Aşa cum anunţa în urmă cu o zi, Elena Udrea transmite tot ce are de spus echipei ei, care publică ulterior mesajul pe Facebook.

Iată ce a avut de spus Elena Udrea după ce a ieşit, luni, de la DNA. "Noua cerere formulată de DNA către Parlament pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea reprezintă un exces. Avem de-a face cu o situaţie fără precedent în istoria juridică a României ca, pe numele aceleiaşi persoane, să se ceară atâtea mandate de arestare.

Spectacolul generat astăzi, prin noua cerere de arestare, face parte dintr-o strategie de a pune presiune pe completul de judecată de la Înalta Curte care va judeca mâine contestaţia depusă de avocaţii Elenei Udrea, în contextul în care există şanse foarte bune ca aceasta să fie aprobată", se arată pe pagina fostului ministru Elena Udrea.

udrea_catuse-marian-iliescu.jpg

elena udrea cu aceiasi chilotei de patru zile
Elena Udrea a fost arestată pe 11 februarie, pentru 30 de zile
Foto: Marian Iliescu

Elena Udrea: "Nu există nicio probă concretă"

Elena Udrea menţionează, tot pe Facebook, că nu există nicio probă concretă împotriva ei şi că DNA ar trebui să ia masuri şi împotriva celor care au denunţat-o. Fostul ministru consideră nedreaptă situaţia în care se află.

"În absolut toate cazurile în care s-a cerut arestarea preventivă – o măsură cu caracter excepţional –, există doar denunţuri, nicio probă concretă. Mai mult, absolut toţi cei care fac denunţuri împotriva Elenei Udrea sunt liberi, mulţi având doar calitatea de martor – denunţător (nici măcar de suspecţi). Ceea ce poate crea impresia că, dacă faci declaraţii împotriva lui Udrea (indiferent dacă sunt adevărate sau nu), eşti scutit de a răspunde în faţa Justiţiei. Pare evident că se doreşte „îngroparea Elenei Udrea în dosare”, iar această morişcă s-a pus în funcţiune după denunţul făcut la DNA pe 30 ianuarie împotriva generalului Florian Coldea şi după interviul acordat la Hotnews. Nu există nicio altă explicaţie pentru această desfăşurare abruptă a evenimentelor în condiţiile în care faptele imputate s-ar fi produs în urmă cu mai mulţi ani.

Echipa de comunicare", a încheiat Elena Udrea.

Elena Udrea are şanse să fie eliberată marţi

Fostul ministru Elena Udrea ar putea fi eliberat marţi, 17 februarie, când se judecă cererea sa de eliberare la instanţa supremă. "Blonda de la Cotroceni" a fost arestată pe 11 februarie, pentru 30 de zile şi încarcerată în Arestul Capitalei. Condiţiile din arest au băgat-o în depsesie pe Elena Udrea, care şi-a manifestat intenţia de a renova, pe banii ei, celula în care este închisă.

 
 
Loading...