Elena Udrea, primul interviu după ieşirea din arest

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a ieşit joi, 7 mai, din arestFoto: Mediafax
Elena Udrea a ieşit joi, 7 mai, din arestFoto: Mediafax

Elena Udrea a acordat un interviu postului B1 TV, primul după ce a ieşit din închisoare. Iniţial, echipa televiziunii trebuie să meargă la ea acasă, însă nu au primit acordul, aşa că Udrea a intrat în direct prin telefon pentru a vorbi despre perioada arestului dar şi motivele pentru care a ajuns la închisoare.

Elena Udrea a explicat că a fost afectată mult de perioada petrecută în arest. Ea susţine că femeile de acolo sunt ţinute în condiţii inumane şi că oricine ajunge la închisoare, pleacă de acolo bolnac pe viaţă. 

"Erau foarte multe femei care suportau aceleași condiții inumane pe care le am suporat și eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puțin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mișcare, te afectează psihic. Cine pleacă din închisoare, pleacă bolnav pentru toată viaţa", a spus Elena Udrea, la B1 TV. 

Întrebată de ce crede că a fost arestată, Elena Udrea a explicat că Laura Codruţa Kovesi a vrut să câştige popularitate, mai ales că nu au existat acuzaţii în trecut împotriva fostului ministru al Turismului. 

"Ţintind către Elena Udrea, a ţintit corect din punct de vedere al unei strategii de imagine. Îmi asum că nu am reuşit să echilibrez în opinia publică imaginea mea. Eu consider că am fost un Ministru foarte bun, dar tocurile au acoperit munca mea. Doamna Kovesi, arestându-mă, a avut de câştigat în popularitate. Nu ştiu ce a câştigat din această popularitate, dar nu exclud că va candida în viitor. Nu exclud să vrea să faca politică fiindcă nici o putere nu e completă dacă nu deţii puterea politică. Un lucru este clar. Eu nu am apărut îmtâmplător în lupta aceasta împotriva corupţiei în condiţiile în care până la 2 februarie nu a existat nici o acuzaţie", a mai spus Elena Udrea. 

Elena Udrea: "Ştiam că voi fi arestată de mult timp"

Ea a mai declarat că se aştepta să fie arestată, dar că nu se aştepta la denunţul din februarie: "Eu ştiam că voi fi arestată de mult timp. Nu ştiam pentru ce. Evident că nu avea de unde să ştiu că acestea vor fi motivele. MI-am dat seama ce se întâmplă: o preluare a puterii. În campania electorală am fost cel mai atacat candidat vreodată. De la arestarea soţului meu, până la scoaterea acelor fotografii cu Alina Bica, totul a fost împotriva mea. Ce se întâmpla cu campania dacă domnul Iohannis era judecat pentru incompatibilitate în timpul campaniei? Tot ce s-a întâmplat în campanie a fost cea mai mare bătălie dată împotriva unui candidat. Cred că după aceea, s-a vrut doar reducerea la tăcere a celor care ştiu nişte lucruri. Nu am mai putut vorbi după arest".

Udrea mai este de părere că lucrurile pe care le ştie pot aduce prejudicii unor oameni cu funcţii importante, care au vrut să o reducă la tăcere. 

"S-a întâmplat să fiu un om care s-a aflat în proximitatea puterii pentru zece ani şi cunosc multe lucruri. Sunt mulţi oameni care cunosc lucruri, dar sunt prea puţini care au curajul să le spună. Aceste lucruri pot aduce mari prejudicii pentru nişte oameni cu mari funcţii. După ce am spus nişte lucruri şi consecinţa a fost că am fost arestată", a spus Elena Udrea. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net