Elena Udrea rămâne în arest în dosarul "Gala Bute", după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) i-a respins joi contestația la decizia aceleiași instanțe din 10 aprilie, când i-a respins o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar. Decizia instanței supreme este definitivă.


Instanţa supremă a judecat, joi, contestaţia formulată de fostul ministru Elena Udrea după ce aceeași instanță i-a respins, în 10 aprilie, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Elena Udrea, aproape două luni de arest

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins recent urmărirea penală pe numele Elenei Udrea, şi pentru spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor. Extinderea urmăririi penale a fost dispusă atât în cazul Elenei Udrea, cât şi în ceea ce îl priveşte pe Tudor Breazu, un apropiat al fostului ministru, pentru aceeaşi acuzaţie.

Elena Udrea, acuzată că a luat spagă 300.000 de lei

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naționale de Investiții Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu CNI.

 
 
Loading...