Elena Udrea, reacție șocantă după condamnare: „O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu”

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivăInquam Photos / Octav Ganea
Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivăInquam Photos / Octav Ganea

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost condamnată azi, 2 martie, de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Reacția Elenei Udrea după aflarea sentinței a fost șocantă!

Nimic nu mai pare să o scape, și de această dată, pe Elena Udrea de pușcărie. Fostul ministru este acuzat de procurori că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, s-a ocupat de colectarea unor sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, bani folosiți, ulterior, pentru campania lui Băsescu.  

Ioana Băsescu, cinci ani de închisoare 

Inițial, DNA ceruse o condamnare de 12 de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, acuzată și e de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Iată că ieri, pedepsele s-au mai „înmuiat”: 8 ani - pentru Udrea și 5 ani - pentru Ioana Băsescu. Decizia nu este definitivă, dar potrivit specialiștilor citați de antena3.ro, este prima oară în procesele penale din România când motivarea sentinței este emisă pe loc. 


    Fetița Elenei Udrea are 2 anișoriFotografii: Blitz
Fetița Elenei Udrea are 2 anișoriFotografii: Blitz

Elena Udrea: ”Pentru mine a fost un șoc"

Elena Udrea a recționat imediat: ”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Din acest punct de vedere sunt liniștită. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate. În 2009 când procurorii spun că am instigat niște colegi de partid să meargă să caute finanțare, nu exista fapta de luare de mită pentru altul. Această faptă a devenit incriminată în 2014. Deși procuroarea recunoaște totuși mă condamnă pentru că spune ea eram parte a unor tratate care incriminau fapta mea. O blestem pe judecătoare să simtă ce simte copilul meu”, a declarat ea la Antena3.

Mai mult, ea spune că ori voiau să îl atace pe Traian Băsescu, ori a fost ordin să o condamne pe Udrea. „Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă. Dacă voiai neapărat să mă condamni, găseai un argument la oricare altă faptă, nu aici unde singur recunoști că nu există text de lege”.

Citește și:

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare. Ce pedeapsă a primit Ioana Băsescu

Elena Udrea și Ioana Băsescu, colege de suferință la tribunal. Fosta șefă de la ministerul Turismului riscă 12 ani de închisoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net