Elena Udrea şi Alina Bica au făcut recurs la instanţa constituţională din Costa Rica

Ultima actualizare:

    Elena Udrea și Alina Bica încearcă toate posibilitățile pentru a scăpa de arestFoto: Arhivă Click!
Elena Udrea și Alina Bica încearcă toate posibilitățile pentru a scăpa de arestFoto: Arhivă Click!

Elena Udrea şi Alina Bica au făcut recurs la Tribunalul Constituţional din Costa Rica, denunţând plasarea lor în arest preventiv şi cerând, astfel, eliberarea. Cele două au luat această inițiativă în data de 6 noiembrie.

Elena Udrea şi Alina Bica au sesizat instanţa constituţională din Costa Rica pe 6 noiembrie, denunţând plasarea lor în arest preventiv, potrivit Mediafax. În recursul adresat instanţei constituţionale, Elena Udrea a invocat imposibilitatea de a-şi primi copilul în penitenciar, din cauza condiţiilor inadecvate.

La rândul ei, Alina Bica a contestat o serie de condiţii legale referitoare la procedura de extrădare în România. Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată și procedura de extrădare în România. Cele două au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

[[{"fid":"3364242","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Elena Udrea a susținut că nu își poate vedea fetița în închisoare, din cauza condițiilor","field_subtitle[und][0][value]":"Foto Facebook"},"type":"media","attributes":{"title":"Elena Udrea a susținut că nu își poate vedea fetița în închisoare, din cauza condițiilor","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Motivul arestării Elenei Udrea

Elena Udrea anunța, în urmă cu câteva luni, prin intermediul avocaţilor săi, în cadrul procesului „Gala Bute”, că ar avea statut provizoriu de refugiat politic şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Aceasta a dezvăluit atunci şi că este însărcinată cu gemeni.

Două luni mai târziu, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul anterior menționat. Ulterior, la scurt timp, Poliţia Română a cerut instanţei mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a Elenei Udrea, dorindu-se extrădarea acesteia, care era posibilă şi fără un tratat bilateral cu Costa Rica, așa cum anunțase Tudorel Toader.

Avocatul fostului ministru al turismului susținea, în urmă cu ceva vreme, că extrădarea Elenei Udrea ar fi imposibilă, după ce aceasta a adus pe lume o fetiță, Eva, în urma pierderii unuia dintre gemeni, deoarece statul din Costa Rica nu permite separara mamei de copil.

Motivul arestării Alinei Bica

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în luna iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru „favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, așa cum au anunțat reprezentanții săi legali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net