Elena Udrea şi Alina Bica răsuflă uşurate. Autorităţile române au retras cererea de extrădare

Ultima actualizare:

    Elena Udrea a fost arestată în data de 3 octombrie, în Costa Rica Foto:Arhivă Click!
Elena Udrea a fost arestată în data de 3 octombrie, în Costa Rica Foto:Arhivă Click!

ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Nu doar Elena Udrea este cea care a primit veşti bune. Instanţa a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători. Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Elena Udrea şi Alina Bica, fotografiate în primăvara anului acesta
Elena Udrea şi Alina Bica, fotografiate în primăvara anului acesta

Avocatul din Costa Rica al celor două inculpate este cel care a cerut punerea lor în libertate, c aurmare a deciziilor ICCJ de a suspenda executarea pedepsei în cazul lor. Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a ţinut să lămurească situaţia şi a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook prin care a explicat ce se va petrece. "Simple precizări: Astăzi, la orele 11.45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica. Urmează ca MJ să primească documentaţia completă. Urmează ca fiecare să îşi cunoască şi să îşi realizeze competenţele legale, iar opinia publică să fie corect informată!”, a scris Toader, pe Facebook.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate pe 3 octombrie 

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în data de 4 octombrie de către Interpol la scurt timp după ce au părărsit o cafenea. Iată comunicatul de presă emis de către Agenției de Investigații Judiciare din Costa Rica. „După mai multe investigații, dar și zeci de ore de supraveghere și urmărire, în dimineața zilei de miercuri, apoi în după-amiaza aceleiași zile, au fost reținute două românce, ambele în vârstă de 44 de ani, căutate de autoritățile române. Una dintre femei, care se numește Udrea, a fost arestată în baza unei notificări roșii, emise de Interpol, pentru luare de mită și abuz de putere”.

„Cea de-a doua femeie reținută se numește Bica, iar pe numele ei a fost emisă de către Interpol o notificare roșie pentru luare de mită și corupție”, se mai arată în comunicatul de presă al Agenției de Investigații Judiciare din Costa Rica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net