Elev testat pozitiv cu Covid la Școala Sfântul Andrei din București. E primul caz după redeschiderea școlilor

Ultima actualizare:

    După doar trei zile de la deschiderea școlilor a apărut primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilorSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
După doar trei zile de la deschiderea școlilor a apărut primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilorSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Un elev de la școala generală Sfântul Andrei din București a fost testat pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre o fetiță de clasa a II-a. Informația a fost confirmată de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, dar și de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Iată că nici nu s-au deschis bine școlile, că au apărut primele vești proaste. Joi a fost înregistrat primul caz de infectare cu Covid-19 în rândul elevilor. Este vorba despre o fetiță din clasa a II-a care s-ar fi îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu bunica ei. La începutul săptămânii femeia a fost testată pozitiv la COVID-19, apoi marți a fost confirmată și eleva de la clasa a II-a. Din informațiile Digi24, testarea copilului nu s-ar fi făcut în școală, iar de marți eleva nu a mai mers la ore. Marți seară, părinții celorlalți copii au fost înștiințați de conducerea instituției de învățământ să nu mai vină la cursuri de miercuri.

Elev testat pozitiv cu coronavirus. Cursurile au fost suspendate

Informația a fost confirmată, pentru HotNews, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a precizat că s-au luat măsurile necesare, prevăzute în ordinul comun dat de miniștrii Educației și Sănătății pentru redeschiderea școlilor. „Da, se confirmă”, a declarat pentru HotNews.ro și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, adăugând că a fost făcută o reigienizare, iar cursurile au fost suspendate.

Din efectivul de 28 de elevi care sunt în clasă, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru școala online și în semestrul al doilea. Elevii au fost la școală doar luni și marți. De ieri au rămas acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net