Eleva naţionalistă din Covasna, susţinută de români în stradă

Ultima actualizare:

UPDATE ORA 11.25: Miting de susţinere şi în faţa liceului din Covasna

Zeci de localnici din Covasna şi elevi ai Grupului Şcolar "Korosi Csoma Sandor", îmbrăcaţi în costume naţionale româneşti şi ţinând în mâini steaguri tricolore, s-au adunat în faţa liceului pentru a manifesta paşnic faţă de presiunile la care a fost supusă eleva română după ce a purtat tricolorul la o manifestare a maghiarilor.

În Alba Iulia, Arad, Bistriţa, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş şi Chişinău vor fi organizate azi “mişcări de solidarizare”, pentru susţinerea elevei din Covasna împotriva căreia s-a ridicat aproape toată cimunitatea maghiară din oraş. Sabina Elena, elevă a liceului “Korosi Csoma Sandor”, e ameninţată acum cu exmatricularea, deşi acest lucru este imposibil întrucât învăţământul este obligatoriu până la clasa a X-a. În plus, ea se va alege cu scăderea notei la purtare pentru că i-a sfidat pe colegii ei maghiari purtând o bentiţă tricoloră de Ziua maghiarilor.

Pentru acest gest, adolescenta a fost jignită şi ameninţată cu moartea în mediul virtual. “Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!”, au fost jignirile aduse fetei, conform rtv.net.

Colegii fetei au realizat o pagină pe facebook, “Alături de Sabina”, pentru a-şi susţine colega. Zeci de români au postat comentarii şi şi-au manifestat simpatia faţă de gestul fetei.  “Tot respectful pentru tine domnişoară. Eşti un exemplu”, “Felicitări Sabina pentru frumoasa lecţie dată tuturor românilor”, “Capul sus, Sabina! Românii sunt alături de tine”, sunt câteva dintre mesajele de susţinere venite de la internauţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net