Elevii nu mai sunt admiși la liceu fără media 5 la Evaluarea Națională

Ultima actualizare:

Elevii care nu reușesc să obțină media 5 la Evaluarea Națională nu vor mai avea acces la liceu începând cu anul școlar 2019-2020, arată un ordin privind admiterea la liceu publicat ieri în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, pentru elevii de clasa a VIII-a devine obligatoriu învățământul profesional, scrie hotnews.ro. Ordinul mai arată că media de admitere la liceu se calculează la fel ca până acum: se ia în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Propunerea privind admiterea la liceu cu cel puțin media 5 la Evaluarea Națională a fost pusă de la mijlocul lunii august, în cadrul Consiliului Economic și Social, când reprezentanții Ministerului Educației, părinții, elevii și sindicatele din Educație au convenit ca din anul școlar 2019-2020, elevii care obțin sub 5 la evaluarea națională de la clasa a VIII-a să meargă la școala profesională.

Anul acesta, peste 26.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au intrat la liceu cu media de admitere sub 5. Potrivit datelor de la Ministerul Educației, cele mai multe medii de admitere sub 5 au fost în București, Suceava și Constanța.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net