Elevul Răzvan Ursu, medalie de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică

Ultima actualizare:

    Elevul Răzvan Ursu, din clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică din VietnamFOTO: radioconstanta.ro
Elevul Răzvan Ursu, din clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică din VietnamFOTO: radioconstanta.ro

O performanță extraordinară! Elevul Răzvan Ursu, din clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a obţinut medalia de aur la Olimpiada Asiatică de Fizică desfăşurată în Vietnam.

Are doar 18 ani, dar a câștigat o mulțime de medalii. Cea mai recentă este de aur, câștigată la un concurs dificil.

Răzvan Ursu, un elev din Constanța, a venit cu medalia de aur de la un concurs foarte greu. La competiţie au participat 185 de elevi din ţări asiatice şi invitaţi din Australia şi România.

Subiectele la această competiţie au fost dificile, dar Răzvan Ursu le-a rezolvat și a luat ”aurul”.

“A fost greu pentru că au fost concurenţi redutabili. Subiectele au fost grele şi nu de puţine ori se spune că subiectele de la olimpiada de fizică a ţărilor asiatice sunt mai grele decât cele de la olimpiada internaţională”, a afirmat elevul, citat de radioconstanta.ro.

Răzvan Ursu a spus că pentru el urmează susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiune specială, după care se va afla în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională de Fizică.

El a mai afirmat că după încheierea liceului va studia în Germania, în domeniul ingineriei electrice şi tehnologia informaţiei, după care şi-ar dori ca masteratul şi doctoratul să aibă legătură cu domeniul aerospaţial.

Profesorul de fizică Ion Băraru de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” a spus că în cunoaşte pe Răzvan Ursu de când acesta era în clasa a V-a, că rezultatele lui la fizică sunt excepţionale şi că a câştigat de-a lungul gimnaziului numeroase premii internaţionale la concursuri de robotică, de rovere, de sateliţi.

Mama lui, Felicia Ursu, spune că Răzvan are o putere fantastică de a învăţa. După doar trei luni de pregătire la informatică, în clasa a V-a, a obţinut locul I la olimpiadă, etapa judeţeană. La liceu, nu ştia nici un cuvânt în limba germană, iar acum are atestat DSD cu punctajul maxim. Asta dovedeşte capacitatea lui de a se adapta la efort, putere şi o inteligenţă bine stimulată, spune mândră Felicia Ursu.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net