Eliberarea lui Liviu Dragnea, judecată la Înalta Curte. Ce a declarat fostul lider PSD

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie în dosarul angajărilor fictivefoto: Inquam Photos
Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie în dosarul angajărilor fictivefoto: Inquam Photos

Liviu Dragnea încearcă, a patra oară, să obțină eliberarea din pușcărie. Cererea fostului lider PD a fost trimisă de judecătorii de la Tribunalul Bucuresti la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dragnea a comentat, ironic, că i se va termina mandatul de executare până când se va lua o decizie în acest caz.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marți, ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea să fie trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea Supremă a respins deja o cerere similară formulată de avocaţii fostului lider PSD, anunță Digi 24, citând Agerpres.

Decizia a fost luată de judecătoarea Manuela Orzaţă, care anterior a mai făcut o cerere de abţinere în acest proces, scrie Agerpres. Liviu Dragnea a făcut anterior o cerere de recuzare a magistratului, dar solicitarea lui a fost respinsă.

În urma deciziei luate marţi, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care i-a respins în luna ianuarie o solicitare identică.

Liviu Dragnea: ”Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul”

Înainte de luarea acestei hotărâri, Liviu Dragnea a afirmat, în sala de judecată, că cererea sa este amânată din variate motive și că va ajunge să își termine mandatul de executare până să se dea o decizie.

„Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Avocații lui Liviu Dragnea s-au contrat cu procurorul în sala de ședință de la Tribunalul București. Totul, după ce judecătoarea a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece această solicitare venită din partea fostului lider PSD, având în vedere că o solicitare similară a fost deja discutată de Curtea Supremă.

Citește și:

Dragnea, mesaj din pușcărie de 1 decembrie: „Țara mea, am renunțat la libertate de dragul tău!”

Liviu Dragnea i-a pus bodyguard iubitei sexy. Uite cum i-am surprins pe cei doi!

Avocaţii fostului lider social-democrat au susţinut că cererea de a trimite dosarul la Curtea Supremă nu poate fi admisă, având în vedere că face referire exclusiv la starea de arest a fostului preşedinte PSD.

Apărătorii lui Dragnea au mai susținut că cererea trebuie judecată la Tribunalul Bucureşti pentru că aceasta e instanţa care a emis mandatul de arestare pe numele său.

E a patra cerere de eliberare formulată de apărătorii fostului şef al PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai a anului trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net