Liviu Dragnea încearcă, a patra oară, să obțină eliberarea din pușcărie. Cererea fostului lider PD a fost trimisă de judecătorii de la Tribunalul Bucuresti la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dragnea a comentat, ironic, că i se va termina mandatul de executare până când se va lua o decizie în acest caz.


Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marți, ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea să fie trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea Supremă a respins deja o cerere similară formulată de avocaţii fostului lider PSD, anunță Digi 24, citând Agerpres.

Decizia a fost luată de judecătoarea Manuela Orzaţă, care anterior a mai făcut o cerere de abţinere în acest proces, scrie Agerpres. Liviu Dragnea a făcut anterior o cerere de recuzare a magistratului, dar solicitarea lui a fost respinsă.

În urma deciziei luate marţi, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care i-a respins în luna ianuarie o solicitare identică.

Liviu Dragnea: ”Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul”

Înainte de luarea acestei hotărâri, Liviu Dragnea a afirmat, în sala de judecată, că cererea sa este amânată din variate motive și că va ajunge să își termine mandatul de executare până să se dea o decizie.

„Când ajunge să se judece această cerere îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a afirmat Liviu Dragnea.

Avocații lui Liviu Dragnea s-au contrat cu procurorul în sala de ședință de la Tribunalul București. Totul, după ce judecătoarea a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece această solicitare venită din partea fostului lider PSD, având în vedere că o solicitare similară a fost deja discutată de Curtea Supremă.

Citește și:

Dragnea, mesaj din pușcărie de 1 decembrie: „Țara mea, am renunțat la libertate de dragul tău!”

Liviu Dragnea i-a pus bodyguard iubitei sexy. Uite cum i-am surprins pe cei doi!

Avocaţii fostului lider social-democrat au susţinut că cererea de a trimite dosarul la Curtea Supremă nu poate fi admisă, având în vedere că face referire exclusiv la starea de arest a fostului preşedinte PSD.

Apărătorii lui Dragnea au mai susținut că cererea trebuie judecată la Tribunalul Bucureşti pentru că aceasta e instanţa care a emis mandatul de arestare pe numele său.

E a patra cerere de eliberare formulată de apărătorii fostului şef al PSD.

Liviu Dragnea a fost condamnat în luna mai a anului trecut la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 
 
Loading...