Mediile obţinute de elevi la simulările Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului vor fi afişate astăzi. Peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a le așteaptă cu sufletul la gură.


Și-au testat cunoștințele, iar astăzi află și rezultatul. Elevii din clasele terminale vor să ști dacă sunt sau nu pregătiți pentru examenele care-i așteaptă la vară.

Rezultatele simulării la probele scrise vor fi afişate la şcolile unde învaţă aceștia. Notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea expresă a elevilor, urmând să fie analizate de profesori, la şedinţele cu părinţii şi în consiliul profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare. Anul trecut, la simularea Evaluării Naţionale, 44,05% dintre elevi au obţinut medii peste 5, iar la simularea Bacalaureatului 38,39%  dintre tinerii claselor a XII-a şi 25,76 % dintre cei de la clasa a XI-a.

Simulările au început pe 13 martie

La simularea Evaluării Naţionale, în 13 martie a fost proba scrisă la limba şi literatura română, în 14 martie la limba maternă şi în 16 martie la matematică.

Simularea pentru Bacalaureat a fost în 14 martie la limba română, în 14 martie la limba maternă şi în 16 martie la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru profilul real.

Ultima probă de la simularea Bacalaureatului a fost în 17 martie, fiind susţinută doar de elevii clasei a XII-a, care au avut de ales, în funcţie de profil şi specializare, una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie.

 
 
Loading...