Primarul din Râmnicu Vâlcea a cumpărat aproape 18.000 de candele pentru a le aprinde în noaptea de Înviere în cimitirele orașului, în locul celor care nu au voie, zilele acestea, să iasă din case.


Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a cumpărat aproape 18.000 de candele, iar angajaţii societăţii Pieţe Prest şi voluntarii parohiilor le-au aprins, astfel încât la fiecare mormânt să existe o lumină aprinsă.

”Aşa cum am promis, lumină la toate locurile de veci din cimitirele Râmnicului în noaptea de Înviere”, a scris Mircia Gutău pe Facebook, alături de mai multe fotografii din cimitirele luminate.

Primarul a explicat că a vrut să aducă o alinare celor care nu se pot duce personal în cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormintele celor dragi.

”În condiţiile în care restricţiile de acces în cimitire sunt în vigoare şi în virtutea tradiţiei creştin-ortodocşilor de a aprinde în noaptea de Înviere o lumânare la mormintele celor dispăruţi, am avut ideea de a aduce o alinare în sufletele celor care nu vor putea face un astfel de gest. Ca urmare, am achiziţionat din fonduri proprii aproape 18.000 de candele”, a precizat primarul din Râmnicu Vâlcea.

cimitir-valcea1.jpg

cimitir din ramnicu valcea in noaptea de inviere
Așa au arătat cele două cimitire din Râmnicu Vâlcea în noaptea de Înviere
foto: Facebook/Mircia Gutău

 

Biroul de presă al Primăriei a transmis că au fost aprinse candele la toate mormintele din cele 11 cimitire de pe teritoriul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Acţiunea a fost derulată de salariaţii Pieţe Prest SA – în cele două mari cimitire publice ale municipiului, ”Cetăţuia” şi ”Sfântul Ioan”, administrate de această societate – şi de către voluntari ai parohiilor ce gestionează cimitirele parohiale.

Iniţiativa primarului Mircia Gutău a primit binecuvântarea ÎPS Varsanufie,  Arhiepiscopul Râmnicului.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: