Englezii ne atacă iar: „Imigranţii români aduc tuberculoză în Regatul Unit”

Ultima actualizare:

Englezii spun că sărăcia şi sistemul medical deficitar din ţara noastră au transformat România în capitala tuberculozei în Europa. Experţii britanici se tem că accesul liber pe piaţa muncii acordat cetăţenilor români va deschide o cutie a Pandorei, fiindcă imigranţii ar putea aduce cu ei, fără să ştie, boli contagioase imune la tratamentele actuale. Ei pomenesc de tuberculoză, o boală pulmonară care răpeşte anual sute de vieţi în România.

Expertul în tuberculoză Jonathan Stillo avertizează că „este un dezastru care aşteaptă să se întâmple”. Temerile britanicilor sunt justificate, spun jurnaliştii, având în vedere că restricţiile pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor expiră la sfârşitul anului viitor. Englezii se tem de un val de sute de mii de imigranţi din aceste ţări care ar urma să trăiască pe spinarea localnicilor, din ajutoare de şomaj, ori să le „fure” slujbele englezilor.

Jurnaliştii britanici compară situaţia în care se află cele două ţări, subliniind faptul că la noi există în prezent între 30.000 şi 35.000 de bolnavi de tuberculoză. În acelaşi timp, în Marea Britanie au fost semnalate doar 81 de cazuri în 2011 şi doar 24 de îmbolnăviri în ultimii doi ani. Aceştia se tem că din 2015, Marea Britanie s-ar putea confrunta anual cu mai mulţi bolnavi de TBC decât sunt în prezent în Statele Unite ale Americii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net