Enteroviroză, la Şcoala 27 din Capitală! Cursurile se desfăşoară în continuare

Ultima actualizare:

    Victimele au fost transportate cu ambulanta la spitalFoto: arhivă
Victimele au fost transportate cu ambulanta la spitalFoto: arhivă

Mai multe cazuri de enteroviroză au fost confirmate, joi, într-o şcoală din Bucureşti. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au mers acolo şi au făcut verificări. Însă cursurile nu au fost întrerupte. Autorităţile spun că nu este niciun pericol.

Mama unui elev de la Şcoala 27 din Bucureşti a anunţat printr-o scrisoare deschisă că la Şcoala nr. 27, unde învață copiii ei, câţiva colegi ai acestora  au prezentat simptome de enteroviroză, unii fiind duși de părinți la camera de gardă, alţii au vomitat la scoală iar un copil a leșinat.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au mers la şcoala respectivă şi au decis că trebuie să se facă dezinfecţie. Însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu a fost necesară întreruperea cursurilor.

„S-a făcut deratizare, ieri, în şcoală, iar azi vor face şi nebulizare. Se fac cursuri pentru că nu este focar de infecţie”, a explicat Maina Manea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, pentru Click!.

Evenimentul de la Şcoala nr.27  nu a fost raportat la nivel naţional

De asemeena, Dr Adriana Pistol, directorul Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, a explicat că acest incidentul nu este unul deosebit şi că nu se poate vorbi despre o epidemie.

„Nu este nimic deosebit. Acest eveniment nu a fost raportat la nivel naţional. Mămica respectivă s-a adresat direct DSP Bucureşti care a fost acolo şi a făcut investigaţii. Pe unii copii îi durea burtica, alţii erau răciţi. Nu este nicio epidemie. Niciodată nu se vorbeşte într-o singură şcoală de epidemie. Nu este nicio alertă. Am înţeles că şcoala a făcut dezinfecţie”, a explicat dr Adrian Pistol pentru Click!.

Întrebată dacă situaţia copiilor de la Şcoala nr. 27 ar putea fi urmarea consumului de produse neconforme, Dr. Adriana Pistol a precizat: „Enteroviroza este tot o viroză şi se transmite de la unul la celălat. Nu are nicio legătură cu nimic, din informaţiile pe care mi le-au dat azi dimineaţă colegii de la Bucureşti. Şcoala nu a raportat absolut nimic. Nu este nicio alertă. Pe 25 au făcut dezinfecţie. Acum am înţeles că i-au pus să facă din nou”.

DSP primeşte notificări de la spitalele de boli infecţioase

Adriana Pop, femeia care a anunţat prin scrisoarea deschisă că există cazuri de enterovirăză în Şcoala nr. 27  amintește că "protocolul indică faptul că, dacă sunt mai mult de 3 elevi într-o clasă ce prezintă simtomele unei boli contagioase, DSP trebuie sesizat și trebuie analizată posibilitatea unui focar epidemiologic", notează hotnews.ro.

„Direcția de Sănătate Publică a sectorului 2 m-a informat că ei primesc notificări numai de la cele două spitale de infecțioase și că nu știu nimic de situația de la școala gimnazială 27. Părinții și-au dus și ei copiii la camera de gardă a spitalelor din jur, nu la spitalele de infecțioase. De unde să știe părinții că odraslele au simptomele unei boli infecțioase?! Și, mai ales, dacă au apucat să-l duca la alt spital, doar nu or să mute copilul la Balș numai pentru ca să creasca statistica și spitalul sa anunte DSP! Deci, către DSP: dacă vreți să știti pe bune numărul de cazuri trebuie să aveți raportări de la toate spitalele din București! Și raportările să poata fi centralizate în funcție de areale geografice pentru ca să aveți mai multe informații pentru cazul în care există un focar epidemic! De ce naiba aveți baze de date?!"

Citeşte şi: 

Senator plimbat cu elicopterul SMURD pentru o enteroviroză

Gabriela Cristea, cu fiica cea mică în spital din cauza unei gastroenterocolite

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net