Eroii tragediei din Colectiv. Şi-au riscat viaţa pentru a salva oameni

Ultima actualizare:

    46 de oameni au murit în incendiul din Club Colectivfoto: Mihai Caliu
46 de oameni au murit în incendiul din Club Colectivfoto: Mihai Caliu

Incendiul de vineri seara (30 octombrie), din Clubul Colectiv, a lăsat în urmă 32 de morţi şi peste 180 de răniţi. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa ar fi putut însă fi mai mare dacă nu ar fi existat oameni care şi-au riscat viaţa pentru a-i salva pe alţii şi care au dat o mână de ajutor în spitalele din Bucureşti.

În seara de vineri, dar şi în zilele ce au urmat, au dat o mână de ajutor oameni care se aflau în club în momentul incendiului, oameni care locuiau în zonă şi voluntari care au mers în spitale.

A intrat de trei ori în club pentru a salva oameni

Adrian Rugină și Claudiu Petre și-au sacrificat viețile pentru a-și salva prietenii
Adrian Rugină și Claudiu Petre și-au sacrificat viețile pentru a-și salva prietenii

Unul dintre eroii tragediei din Club Colectiv este Radu Ciprian Alexandru, un bărbat care stă pe lângă local şi a venit imediat pentru a ajuta răniţii. El a intrat de trei ori în club pentru a scoate oameni de acolo. Povestea lui a fost spusă de un camerana, Mario Ionescu, care venisă să filmeze.

“Dacă România caută eroi permiteţi-mi să vă arăt eu unul! Sandu Gemanaru pe numele său Radu Ciprian Alexandru, de etnie romă! E important, el a intrat de trei ori în «iad» şi a scos trei oameni! Nu era în club, a venit, a văzut şi nu a stat pe margine! Este un antrenor de box pentru copii, tată a doi copii, traieşte din sala sa de box, da e rom şi a ales să-şi riste viaţa pentru nişte tineri necunoscuţi”, a scris Mario Ionescu, care lucrează la Pro TV, pe pagina sa de Facebook.

Radu Ciprian Alexandru a explicat, pe contul său de Facebook, că a ajuns după ce s-a stins focul şi că regretă că nu a putut face mai mult pentru oamenii de acolo. El a vorbit de un alt salvator de la Colectiv, Florin Popescu, care acum se află internat la reanimare.  

"Important este că nu am stat la 300 de metri şi am încercat să fac ceva, să pun mâna să car, să scot pe cineva afară, să fac orice...Am plâns din simplu fapt că sunt om şi am văzut copii morţi, iar mamele lor le strigau numele. Porki (POPESCU FLORIN) este cu adevarat un super erou pentru ca a intrat şi a salvat vieţi oameni vii. Care acum se zbat să trăiască. Iar el acum este la reanimare. Să ne rugăm pentru fratele nostru Porky şi pentru toţi oamenii", a scris Radu Ciprian Alexandru, pe contul său de Facebook.

Despot a ajutat oameni, dar nu vrea recunoştinţă

Solistul a încercat cu disperare să ajute victimele incendiului
Solistul a încercat cu disperare să ajute victimele incendiului

Şi Adi Despot, care se afla la concert, a ajutat oamenii arşi, deşi şi el era rănit. Liderul trupei Viţa de Vie a fost filmat în timp ce ajuta victimele.  Mai mult de atât, cântăreţul a ţipat la cameraman să lase camera jos şi să încerce să ajute oamenii arşi care ieşeau din club.

Potrivit lui Mario Ionescu, Despot era disperat, plin de negreală şi ţinea un tânăr ars. Deşi şi-a riscat propria viaţă penrtu a-i salva pe ceilalţi, artistul a preferat să nu facă niciun comentariu pe această temă.

Au murit în Colectiv salvându-i pe alţii

Radu Ciprian Alexandru locuieşte în zona clubului Colectiv
Radu Ciprian Alexandru locuieşte în zona clubului Colectiv

Despot a avut însă noroc. Claudiu Petre şi Adrian Rugimă au ieşit printre primii, dar inima nu i-a lăsat şi s-a dus înăuntru pentru a-I salva pe ceilalţi. Claudiu Petre nu a putut să îşi lase iubita în club şi a intrat înăuntru. A scos-o pe fată şi a mai salvat doi oameni, dar el a murit în Colectiv.

Adrian Rugină, bateristul trupei Bucium, a făcut şi el acelaşi lucru. Nu a mai ieşit din Colectiv. El este unul dintre eroi... A reusit imediat să iasă teafăr din club, apoi a intrat înapoi să ajute la salvarea altor vieți, și n-a mai ieșit viu. Am aflat despre moartea lui de la prietenii noștri comuni. Sunt afectată de tot ce s-a întâmplat", a declarat Sore pentru ziarul Ring. 

A ajutat medicii din spitale, chiar dacă e doar student 

Mihai Himmad a stat în spital pentru a ajuta medicii
Mihai Himmad a stat în spital pentru a ajuta medicii

Printre eroii despre care nimeni nu vorbeşte se află şi un tânăr student la Medicină în anul IV, Mihai Himmer. El se afla în preajma clubului şi a fugit imediat să ajute. Apoi a mers la spitalele din Bucureşti unde au fost duse victimele. A stat acolo până sâmbătă dimineaţă la ora 9, iar apoi a revenit seara şi duminică noaptea.

“În momentul în care s-a produs nenorocirea Mihai era în zona camerei de comerţ cu un prieten. Văzând că au început să apară foarte multe maşini de poliţie, pompieri, ambulanţă au decis să meargă în direcţia clubului Colectiv pentru a ajuta cu ce pot. Ajungând aproape de club, oamenii vorbeau de o explozie şi foarte mulţi răniţi, moment în care Mihai a fugit spre club să ajute.Mihai Himmer este student în anul IV la Facultatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti şi voluntar la Serviciu de Ambulanţă fapt pentru care s-a pus să dea telefoane la toate persoanele cu pregătire medicală pe care le cunoştea şi a reuşit să aducă încă trei colegi de ai săi. S-a dus acasp să-şi ia halatul şi vesta de la ambulanţă şi împreună cu colegii lui au plecat pe rând la toate spitalele din Bucureşti să dea o mână de ajutor. În ziua de vineri noaptea el împreună cu colegii lui nu au închis un ochi până sâmbătă dimineaţa la ora 9, continuând să ajute şi sâmbătă noapte şi duminică noaptea, fiind un real ajutor pentru medici şi asistenţi”, a fost mesajul publicat pe Facebook de un internaut impresionat de gestul lui Mihai.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net