Situaţie incredibilă la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM), cu sediul la Galaţi! Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, această instituţie îi plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a lui Klaus Iohannis, preşedintele României.


În aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă. Judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest la domiciliu, situaţie menţinută şi în prezent.

Pe 11 iulie 2018, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. În septembrie 2018, el a decis, în sfârşit, să demisioneze. Fostul director nu a rămas însă pe drumuri.

El a fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar). Ciubrei primeşte aceeaşi leafă, 27.000 de lei pe lună, brut, ca în perioada în care era director. Comparativ, Klaus Iohannis a avut luna trecută un salariu brut de 22.800 lei. 

 
 
Loading...