Este o scumpete de copil! Ce eforturi au făcut părinţii lui pentru a-l avea

Ultima actualizare:

    Mariana şi Constantin Stan îl iubesc enorm pe fiul lor, Andreas (un an şi 10 luni)
Mariana şi Constantin Stan îl iubesc enorm pe fiul lor, Andreas (un an şi 10 luni)

Dacă unii fac copii pe bandă rulantă şi-i abandonează prin orfelinate, alţii şi-i doresc din tot sufletul, dar sarcina întârzie să apară. Urmează pentru ei un drum anevoios, cu tratamente, proceduri de fertilizare, speranţe multe, aşteptare, deznădejde, apoi iar speranţă. Pentru că ea moare ultima, nu-i aşa?! Soţii Stan au trecut prin tot acest proces. A durat 7 ani, i-a costat 35.000 de euro, dar a meritat. Acum au o minune de băieţel.

Mariana şi Constantin Stan sunt împreună de 11 ani şi au început să «lucreze» la bebe din 2009. Dar fără succes. Au luat drumul cabinetelor medicale, şansa lor fiind o procedură de fertilizare in vitro. Au făcut 8, toate nereuşite. „Pur şi simplu nu se prindea. Pentru noi a însemnat mult stres, după fiecare eşec mai murea din speranţă, nu ştiam dacă mai avem posibilităţi financiare şi resurse psihice să o luăm de la capăt. Încărcătura emoţională era foarte mare. Era greu să mai crezi după atâtea nereuşite. Am făcut şi dosar de adopţie, dar în doi ani nu s-a întâmplat nimic”, a mărturisit Mariana (38 de ani).

Abia a 9-a procedură de FIV a fost cu noroc. A făcut-o în Grecia, sub îndrumarea medicului Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate. A rezultat un băieţel care a primit numele medicului.

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate
Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate

„Când l-am văzut prima dată la spital, am avut un sentiment incredibil. Îmi ziceam «e copilul meu, AL MEU, o să plec cu el acasă! A fost cea mai fericită zi din viaţa noastră. Andreas are acum un an şi 10 luni, e foarte cuminţel şi special, ne surprinde în fiecare zi. Încă plătim creditele pe care le-am făcut în toţi aceşti ani pentru procedurile de fertilizare in vitro, în total 35.000 de euro, dar a meritat din plin. E o scumpete de copil şi la propriu, şi la figurat”, râde tatăl lui, Constantin Stan (43 de ani). Nu au renunţat la visul de a înfia un copil şi îşi mai doresc încă doi ai lor. „Ne-au mai rămas embrioni congelaţi. Visul nostru e să avem 4 copii”, spune Mariana, pe care am întâlnit-o în Atena, la Festivalul de Fertilitate, alături de medicul ei, Andreas Vythoulkas.

Luiza Mihoci e însărcinată în 5 luni
Luiza Mihoci e însărcinată în 5 luni

Un copil la fel de „scump” e cel din burtica Luizei Mihoci. Tânăra de 36 de ani a făcut, timp de 2 ani, proceduri medicale în valoare de  35.000 de euro. „Am aflat că am o problemă de fertilitate după ce m-am căsătorit, încercând să rămân însărcinată, fără succes. Mi-am făcut analizele minime, apoi am început să merg pe la diverşi medici recomandaţi de cunoştinţe. Toţi doctorii îmi spuneau că nu am nicio problemă, că e de vină stresul şi să mai aştept. Am tot aşteptat vreo 5 ani. O prietenă mi l-a recomandat pe dr. Vythoulkas. El mi-a spus să fac analiza AMH, care arată rezerva ovariană. Se pare că aceasta era marea problemă. Aveam o rezervă foarte mică (0,545), la vârsta de 34 de ani. De aici au început investigaţiile şi tratamentele”, îşi începe povestea Luiza. Era convinsă că va rămâne însărcinată după prima procedură de fertilizare in vitro, dar nu a fost aşa. „A fost primul şoc pe care l-am avut. A doua oară am făcut puncţii succesive, 4 la număr, pentru a aduna 4 embrioni. Nu s-a prins nimic nici la a doua încercare, făcută în România. A fost momentul când am clacat, dar ceva nu mă lăsa să renunţ, chiar dacă a trebuit să mai facem un credit pe lângă tot ce aveam. Ultima dată am urmat în Grecia procedura de stimulare ovariană numită PRP. Apoi FIV şi a fost un succes, acum sunt însărcinată în 5 luni”, ne spune, fericită, Luiza.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net