Este oficial! Cristian Pomohaci, exclus din Biserică

Ultima actualizare:

    Cristian Pomohaci nu mai este preot şi nu mai are voie să poarte ţinuta clericalăFoto: arhivă personală
Cristian Pomohaci nu mai este preot şi nu mai are voie să poarte ţinuta clericalăFoto: arhivă personală

Mitropolia Ardealului a decis ca părintele Cristian Pomohaci să fie caterisit în urma acuzaţiilor de pedofilie care i s-au adus şi să fie trecut în rândul "teologilor laici". Procesul-maraton de patru ore s-a încheiat la Sibiu, joi seara. Pomohaci a fost acuzat de racolare de minori, după ce ar fi vrut să-l plătească pe un adolescent de 17 ani să întrețină relații sexuale cu el. Preotul a fost judecat de Consistoriului mitropolitan format din cei cinci preoți care reprezintă Arhiepiscopia Sibiului, cea a Alba Iuliei, precum și episcopiile Oradiei, Covasnei și Harghitei și, respectiv, Devei și Hunedoarei.

După șapte ore petrecute în clădirea Arhiepiscopiei Sibiului, unde i s-a judecat apelul împotriva excluderii din rândurile bisericii, Cristian Pomohaci a părăsit locul ascuns pe bancheta din spate a unei mașini cu geamuri fumurii, notează www.turnulsfatului.ro. Înfăţişarea propriu-zisă a durat mai bine de patru ore, dar fostul preot a mai stat în clădirea Arhiepiscopiei Sibiului alte trei ore după finalizarea procesului bisericesc, timp ]n care au fost audiaţi alţi martori. Fostul preot Cristian Pomohaci rămâne caterisit și nu mai poate sluji în biserică, a decis Consistoriul Mitropolitan de la Sibiu, hotărâre validată de Sinodul Mitropolitan condus de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, potrivit unui comunicat de presă. Cristian Pomohaci a scăpat de caterisirea totală, anunţă România TV, dar va avea mai multe interdicţii. Astfel, el a pierdut dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar. În plus, cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț. Activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual. Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă și irevocabilă.

Pe toată perioada desfășurării judecății, Cristian Pomohaci a fost așteptat de câteva zeci de susținători, printre care și un grup de aproximativ zece persoane venite tocmai din Moșuni, satul unde a slujit Pomohaci din 1999. 

În urma unei înregistrări audio făcute publică în vara acestui an, Cristian Pomohaci a intrat și în vizorul procurorilor, care îl cercetează pentru corupere de minori în scopuri sexuale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net