Estimări alarmante ale Guvernului. Vom ajunge la 1.600 de infectări zilnice cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Criza sanitară va fi din ce în ce mai agresivă! Estimările alarmante ale Guvernului arată că în august vom avea în jur 1.600 de infectări zilnice cu coronavirus. Astăzi, 16 iulie, au fost raportate 777 de noi cazuri.

Starea de alertă a fost prelungită ieri seară, 15 iulie, în ședința în şedinţa extraordinară a Guvernului. Autoritățile se pregătesc ca numărul infectărilor cu coronavirus să fie din ce în ce mai mare.

Dacă în ultimele 24 de ore, au apărut 777 de noi cazuri, autoritățile se așteaptă ca în august să avem între 1.200 și 1.600, zilnic.

Cifrele apar în nota de fundamentare a hotărârii de Guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România, pentru încă o lună.

”Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august”, se arată în nota de fundamentare.

România are 35.003 de persoane infectate cu coronavirus

În prezent, în țara noastră au fost confirmate 35.003 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 24.335 au fost externate- 22.189 sunt pacienți vindecați și 2.146 de  asimtomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, 757 de români cu test pozitiv au plecat din spital la cerere. Pentru a rezolva situația infectaților care se pot externa după bunul plac, se lucrează la Legea carantinării și izolării.

Plenul Senatului s-a reunit astăzi pentru a o dezbate, după ce Ludovic Orban a anunțat că participă la şedinţă, așa cum i-au cerut cei de la PSD. Senatul este for decizonal.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net