Euro a ajuns la un nivel record!

Ultima actualizare:

    Dolarul american a fost cotat la 2,9849 lei/euro
Dolarul american a fost cotat la 2,9849 lei/euro

După o nouă şedinţă de tranzacţionare extrem de tensionată pe piaţa valutară interbancară, moneda naţională a atins un nou minim, ajungând la cotaţia oficială de 4,4373 lei/euro.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat, la ora 13.00, un nou nivel record pentru cursul de referinţă, de 4,4373 lei/euro, deşi cotaţiile leului au depăşit 4,44 lei/euro la jumătatea zilei. Dealerii spun că banca centrală nu ar fi intervenit vizibil în piaţă, scrie Adevărul.

Precedentul maxim istoric a fost atins vineri, la 4,4265 lei/euro.

Faţă de finalulul anului trecut, când a fost publicat un nivel de 4,3197 lei/euro, cursul afişat luni este mai mare cu 2,7%.

Leul a continuat să se deprecieze şi faţă de dolar, iar rata a urcat cu 2,7 bani, la 3,4479 lei/dolar, reprezentând cel mai ridicat nivel din 1 iulie 2010. La data menţionată, referinţa s-a situat la 3,5420 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, cotaţia a urcat la 3,6 lei/franc, un nou maxim începând cu 5 septembrie 2011. La începutul lunii septembrie, francul a fost cotat la 3,8133 lei.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net