Eurovision 2020, anulat pe fondul pandemiei de coronavirus! Reacția reprezentantei noastre

Ultima actualizare:
România a ales: Roxen ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „Alcohol You”
România a ales: Roxen ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „Alcohol You”

Cum guvernele mai multor state au anunțat că au în vedere anularea sau interzicerea evenimentelor care găzduiesc un număr mare de persoane, pe fondul pandemiei de coronavirus, și organizatorii concursului muzical Eurovision au decis anularea ediției din acest an.

Eurovision Song Contest 2020 a fost anulat, din cauza pandemiei de coronavirus care a luat amploare la nivel mondial. „Cu profunde regrete anunțăm că suntem nevoiți să anulăm concursul Eurovision 2020 din Rotterdam”, și-au început organizatorii anunțul.

Eurovision Song Contest 2020 a fost anulat

Organizatorii au făcut anunțul oficial în urmă cu puțin timp: concursul din luna mai, de la Rotterdam, nu se va mai organiza în contextul actualei pandemii COVID-19.

În conformitate cu precizările făcute de aceștia, au fost evaluate o multitudine de alternative, însă incertitudinea generată de situația curentă, precum și restricțiile implementate de guvernele țărilor participante au făcut imposibilă continuarea pregătirilor pentru acest eveniment de amploare.

„Cerem tuturor celor implicați să dea dovadă de răbdare pentru ca toate ramificațiile acestei decizii majore să poată fi evaluate corespunzător, astfel încât să putem da toate răspunsurile în următoarele zile și săptămâni. Dorim să mulțumim echipei host broadcasterului din Țările de Jos și celor 41 de televiziuni publice participante, care au depus eforturi considerabile în vederea prezenței lor la evenimentul din acest an”, au declarat reprezentanții echipei internaționale ESC.


    România a ales: Roxen ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „Alcohol You”
România a ales: Roxen ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2020 cu piesa „Alcohol You”

Reacția lui Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2020

Anul acesta, o tânără cântăreață, Roxen, era pregătită să cucerească scena din Rotterdam cu melodia „Alcohol You” și se credea că va fi anul în care România va fi cel mai bine clasată în competiție.

„Îmi pare tare rău că nu vom mai merge în mai, la etapa internațională de la Rotterdam, însă sănătatea este cea mai importantă şi pe acest lucru trebuie să ne concentrăm cu toţii acum.

Mă bucur tare mult că am fost aleasă să reprezint România la Eurovision şi le mulţumesc din suflet tuturor pentru încredere şi pentru susţinere, publicului, compozitorilor şi echipei care este întotdeauna alături de mine. Toată această perioadă de pregătiri a fost una extraordinară, am învăţat foarte multe şi am cunoscut oameni minunaţi.

Este un moment dificil pentru noi toţi, însă cu răbdare şi cu o informare corectă putem trece peste el şi ne putem relua toate activităţile. Și, de ce nu, să ne revedem la ESC2021. 

Eu voi continua să fac muzică în toată perioada următoare şi îmi doresc să ne auzim cu bine cât de curând. Şi, bineînţeles, voi continua să promovez şi să cânt toate cele 5 piese, Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors şi Storm. Multă sănătate tuturor!", a transmis Roxen, cea care a fost desemnată să reprezinte România la concursul din acest an.

Ce spun organizatorii Eurovision 2020

„În ultimele săptămâni am încercat să găsim alternative pentru desfășurarea concursului. Însă, din cauza incertitudinii create de răspândirea COVID-19 în Europa, dar și din cauza restricțiilor impuse de guvernele țărilor afectate de pandemie și participante la concurs, ne găsim în imposibilitatea de a continuă cu evenimentul, așa cum planificasem inițial", se arată într-un anunț publicat pe pagină de Facebook a concursului.

La începutul lunii martie Televiziunea Română informa că Roxen va reprezenta România la Eurovision cu piesa „Alcohol You”.Eurovision Song Contest 2020 urmă să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul Open Up, cu semifinalele pe 12 și 14 mai și finală pe 16 mai. La ediția cu numărul 65 a concursului urmau să participe - alături de România - alte 40 de țări. Precedentă ediție a competiției muzicale a fost câștigată de Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa „Arcade”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net