Evaluare Națională 2016 / Ghici cine a luat 3 şi cine 10?

Ultima actualizare:

    Cătălin (stânga) a luat nota  maximă, 10, la Matematică. Mario va intra  la liceu chiar dacă are media 3,65Fotografii: Sever Gheorghe
Cătălin (stânga) a luat nota maximă, 10, la Matematică. Mario va intra la liceu chiar dacă are media 3,65Fotografii: Sever Gheorghe

Surpriză de proporţii, vineri, 1 iulie, pentru absolvenţii de gimnaziu. Până la ora 16.00 ar fi trebuit afişate rezultatele la Evaluarea naţională, dar părinţii şi copiii au stat degeaba la gardurile şcolilor. Fix la ora 16.00, notele şi mediile au fost publicate doar pe Internet.

”Mor aici de emoţii! Afişaţi mai repede mediile alea că nu mai pooot!”, a strigat Alexandru, absolvent al Şcolii “Ghica Voievod”, din Capitală. Zeci de elevi, prieteni, bunici şi părinţi au stat trei ore la gardul şcolii, pe o căldură sufocantă. Nici o mişcare în şcoală. La ora 16.00, ora limită până când trebuiau afişate rezultatele de la Evaluarea naţională 2016, unul dintre copii a găsit mult aşteptatele note pe Internet. Într-o secundă, toţi aveau telefonul mobil în mână şi aşa au aflat ce note obţinuseră.

În liniştea aceea s-a auzit un strigăt de bucurie. ”Uraa! Am luat 10 la Mate! Intru la ce liceu vreau!”, a strigat Cătălin. În timp ce băiatul se bucura, două colege au început să plângă în hohote, semn că nu au luat note prea mari. Yasin a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat tatăl. L-a chemat să vină urgent la şcoală, să depună contestaţie, pentru că notele erau mai mici decât sperase. Reporterii Click! au remarcat un băiat foarte vesel şi l-au felicitat pe Marco. ”Am luat 3,00 la Mate şi 4,30 la Română. Cât să iau dacă nu am învăţat?”, ne-a spus băiatul. 

Zeci de copii și părinți au așteptat în zadar afișarea mediilor
Zeci de copii și părinți au așteptat în zadar afișarea mediilor

La ora 16.00,  rezultatele au fost publicate pe Internet
La ora 16.00, rezultatele au fost publicate pe Internet

Nu toți elevii  au fost mulțumiți  de note
Nu toți elevii au fost mulțumiți de note

Într-adevăr, nu are motiv de supărare, pentru că toţi absolvenţii de gimnaziu vor intra la liceu, inclusiv cei care nu au dat examenul de Evaluare naţională, întrucât clasa a IX-a este obligatorie. Imediat după afişarea rezultatelor, părinţii au putut depune contestaţii, la care vor afla răspunsul în 5 iulie. În perioada 8-12 iulie, părinţii şi elevii pot completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată. În data de 20 iulie va avea loc afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate.

Click! spune

Dintr-o generaţie de 160.000 de absolvenţi de gimnaziu, au susţinut probele de la Evaluarea naţională 143.000. 75% din aceştia au obţinut medii peste 5,00.

În toată ţara, au fost 241 de medii de 10,00, iar în Capitală au fost 47.

Răzvan Gogan, media 9,75 la Evaluare

Răzvan Gogan
Răzvan Gogan

Printre cei care au susținut fără emoții probele de la Evaluarea națională a fost și Răzvan Gogan (14 ani), fratele Andrei Gogan (18 ani), cunoscuți ca ”vocile” de la Disney Channel. Puştiul a terminat Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi a luat 9.90 la Matematică şi 9.60 la Română, adică media 9,75. “Sunt foarte fericit!” ne-a mărturisit puştiul, imediat ce a aflat rezultatele. 

«Sunt perfectă! Am media 10»

Bucurie uriașă în fața Colegiului Național ”Grigore Moisil” din Capitală. O școală cu elevi cu medii mari în gimnaziu. Au stat și ei în așteptarea afișării mediilor, lucru care nu s-a mai întâmplat. Au aflat rezultatele de pe Internet. Trei dintre cei care au susținut examenul se îmbrățișează fericiți. Leon are media 9,67, Maria a fost și mai bună, are 9,90, iar Teodora a obținut media maximă. ”Sunt perfectă!”, a spus în glumă fata.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net