Subiecte Evaluare Naţională 2016 Matematică/ Peste 149.000 de absolvenți de clasa a VIII-a sunt de ieri în focurile Capacităţii. După ce luni au susţinut proba la Limba şi Literatura Română, iar azi elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au avut proba scrisă la Limba și literatura maternă, urmează mâine proba la Matematică.


Şase candidaţi eliminaţi la prima probă

Evaluare Naţională 2016. Subiecte şi barem de notare la Matematică. Luni, 27 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, proba de Limba și literatura română. Dintre cei 153.672 de candidați înscriși, au fost prezenți 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat. Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 6 candidați, iar lucrările acestora au fost notate cu 1.

Marți, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susţinut proba scrisă la Limba și literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Prima afișare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse și contestațiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susținerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaților vor fi evaluate în centre zonale din alte județe decât cele în care au avut loc probele.

Evaluare Naţională 2016. Subiecte şi barem de notare la Matematică. Reamintim că media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Evaluare Naţională 2016. Subiecte şi barem de notare la Matematică

sub_1_2.jpg

varianta subiect mare evaluare nationala
Variantă de subiect la Proba de Matematică de la Evaluarea Naţională 2016

sub_2_2.jpg

varianta subiect mare evaluare nationala
Variantă de subiect la Proba de Matematică de la Evaluarea Naţională 2016

Evaluare Naţională 2016. Subiecte şi barem de notare la Matematică

barem_1.jpg

varianta subiect mare evaluare nationala
Barem la varianta de subiect la Proba de Matematică de la Evaluarea Naţională 2016

barem_2.jpg

barem evaluare natioana matematica
Barem la varianta de subiect la Proba de Matematică de la Evaluarea Naţională 2016

 

Examenele sunt supravegheate video

Evaluare Naţională 2016. Subiecte şi barem de notare la Matematică . În vederea asigurării desfășurării corecte a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Calendar examene:

27 iunie 2016 - Limba şi literatura română - proba scrisă 
28 iunie 2016 - Limba şi literatura maternă - proba scrisă 
29 iunie 2016 - Matematică - proba scrisă 
1 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00) 
2 - 4 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor 
5 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

 

 

 
 
Loading...