A doua probă de la examenul de Evaluare naţională şi pentru cei mai mulţi absolvenţi de clasa a VIII-a, ultima, a avut loc în această dimineață. Examenul a început la ora 9.00 și s-a terminat la ora 11.00.


Astăzi, 20 iunie, a avut loc proba scrisă la Matematică, de la Evaluarea națională 2019. Pentru cei mai mulți dintre absolvenții de gimnaziu, aceasta este ultima probă din examen. Urmează ca mâine, 21 iunie, să dea probă doar cei care au studiat în limba maternă.

Evaluare Naţională 2019. Subiectele la Matematică

Subiectele pe care le-au primit absolvenţii de gimnaziu sunt accesibile, fără chichiţe, însă volumul este mare pentru doar cele două ore pe care le-au avut la dispoziţie aceştia, scrie adevarul.ro.

subiecte_matematica-evaluare_nationala_2019.jpg

Evaluare naţională 2019. Subiectele la Matematică
Evaluare naţională 2019. Subiectele la Matematică
FOTO: adevarul.ro

2subiecte_matematica-evaluare_nationala_2019.jpg

Evaluare naţională 2019. Subiectele la Matematică pagina 2
Evaluare naţională 2019. Subiectele la Matematică pagina 2
FOTO: adevarul.ro

”Cerinţele sunt clare, problemele sunt din programă, din ce au lucrat profesorii la clasă. Un elev cu pregătire medie poate lua uşor nota cinci sau şase, iar un copil care s-a pregătit serios poate obţine nota maximă. Totuşi, timpul este cam scurt pentru cât de complexe sunt cerinţele. Copiii trebuiau să lucreze concentrat, pe principiul ”punct ochit, punct lovit””, spune profesoara de Matematică Denisa Tănăsescu, de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale, din Capitală, citată de adevarul.ro.

Citește și

Calendarul admiterii la liceu 2019, Cum se calculează media de admitere

Topul liceelor din București. Cele mai bune colegii din sectoarele Capitalei

 
 
Loading...