Excepțional! Elevii din acest colegiu primesc excursii gratuite dacă nu chiulesc

Ultima actualizare:

    Un colegiu din Brăila a realizat un parteneriat cu totul special cu Arhiepiscopia Dunării de JosFOTO: adevarul.ro
Un colegiu din Brăila a realizat un parteneriat cu totul special cu Arhiepiscopia Dunării de JosFOTO: adevarul.ro

Excepțional! Un colegiu din Brăila își răsplătește elevii fără absenţe şi cu rezultate bune la învăţătură. Școlarii silitori primesc lunar excursii în destinaţii la alegere din România, iar cei cu probleme la învăţătură au parte de meditaţii gratuite.

Un colegiu din Brăila a realizat un parteneriat cu totul special cu Arhiepiscopia Dunării de Jos. Elevii sunt răspplătiți dacă au note bune și nu chiulesc, iar cei sărmani primesc gustări, haine şi rechizite. Toată cheltuiala este decontată din fondurile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, scrie adevarul.ro.

Între Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Şcoala gimnazială „Anton Pann” şi parohia „Sf. Cuv. Parascheva” din Brăila există un parteneriat care are ca scop combaterea analfabetismului, absenteismului şi abandonului şcolar, mai ales în zonele locuite cu populaţie în majoritate de etnie rromă.

În baza acestui parteneriat au fost organizate în ultimul an multiple activităţi, cultural-educative, social-filantropice şi educaţionale.

Astfel, au fost oferite meditaţii gratuite elevilor din clasele a VII şi a VIII-a de la Şcoala gimnazială „Anton Pann” de către 15 liceeni ai Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” în cadrul Aşezământului parohial „Sf. Cuv. Parascheva”.

În acelaşi timp, 30 de copii cu merite deosebite la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară, au primit din partea parohiei şi a colegiului brăilean articole vestimentare, rechizite şi jucării.

De asemenea, în cadrul unui program care va continua şi în anii următori, elevii care nu au absenţe şi vor înregistra o creştere a notelor, vor primi lunar o excursie gratuită într-o zonă de interes, la alegere, din România.

În cadrul aceluiaşi parteneriat, zilnic 100 de elevi nevoiaşi beneficiază gratuit, până la sfârşitul anului şcolar, de sandwich-uri.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a dăruit Colegiului Murgoci un televizor-plasmă în valoare de 9.000 de lei, pentru sala amfiteatru a Colegiului.

Chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul comun al profesorilor şi elevilor de a păstra şi promova Colegiul în elita învăţământului naţional. La final, Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi elevii prezenţi şi le-a oferit cărţi de rugăciune.

Citește și:

Echipa României a obținut opt premii la Olimpiada Internaţională din Rusia

Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net