EXCLUSIV Aşa arată noile saloane de la «Arşi»

Ultima actualizare:

    Saloanele au fost  dotate cu paturi  şi aparatură de  ultimă generaţie
Saloanele au fost dotate cu paturi şi aparatură de ultimă generaţie

Cele cinci camere ale secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul de Arsuri din Capitală, care au fost supuse unor ample lucrări de renovare, vor putea fi folosite de pacienţi începând de luni. Inspecţia Sanitară a Ministerului Sănătăţii a dat avizul pentru redeschiderea secţiei.

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală a fost dată în folosinţă azi, după opt luni de pauză. Aceasta a fost în-chisă în iulie anul trecut, după imaginile scandaloase cu pacientul plin de larve şi după moartea suspectă a unei femei căreia i s-a administrat sânge. 


    Pereţii au fost decopertaţi şi  consolidaţi, iar instalaţia  electrică – schimbată
Pereţii au fost decopertaţi şi consolidaţi, iar instalaţia electrică – schimbată

„Confirm că cele cinci paturi din cele cinci rezerve individuale au primit autorizaţie de funcţionare şi aviz de la Inspecţia Sanitară de Stat. De luni (azi – n.r.) putem primi pacienţi”, a declarat pentru ziarul nostru Liliana Pârvu, managerul interimar al Spitalului de Arsuri.

Iniţial, clinica trebuia deschisă în toamna anului trecut, însă inaugurarea ei s-a amânat.


    Aşa arată noua baie  destinată marilor arşi  cazaţi în acest spital
Aşa arată noua baie destinată marilor arşi cazaţi în acest spital

În ianurie 2017, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă, după ce presa a relatat că firma de construcţii nu a făcut o decontaminare a pereţilor, absolut necesară pentru îndepărtarea germenilor responsabili de infecţii nosocomiale.

„Nu a fost niciodată un pericol fiindcă aceste bacterii nu au existat. Înainte de deschiderea secţiei am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să ia probe şi să efectueze teste. Iar rezultatele confirmă că probele sunt sterile”, ne-a spus Liliana Pârvu. 


    Pacienţii sunt monitorizaţi în permanenţă cu ajutorul  camerelor video
Pacienţii sunt monitorizaţi în permanenţă cu ajutorul camerelor video

Renovarea secţiei a căzut în sarcina Primăriei Sectorului 1, care a investit circa 5 milioane de lei. Autoritatea locală a finanţat lucrările de renovare a pereţilor, de montare a ferestrelor şi a uşilor glisante, dar şi achiziţia centralei de tratare a aerului.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net