EXCLUSIV Ce miracol! Avocata cu gripă porcină a devenit mămică la New York

Ultima actualizare:

    Raluca a născut o fetiță la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecutfoto: Click!
Raluca a născut o fetiță la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecutfoto: Click!

Ce întorsătură spectaculoasă a luat viaţa pentru Raluca Papadima (33 de ani), tânăra avocată care în urmă cu şase ani băga spaima în români! Femeia a fost diagnosticată în 2009 cu virusul gripei porcine, iar după o reuniune cu foştii colegi de liceu a creat o adevărată isterie printre cadrele didactice şi foştii elevi ai Liceului „Mihai Viteazul” din Capitală. A scăpat atunci ca prin urechile acului, iar acum se bucură din plin de viaţă peste Ocean, acolo unde locuieşte cu fetiţa ei de doar două luni.

Norocul a fost de partea ei! Raluca Papadima a trecut în ultimii ani pe lângă moarte, a fentat-o la mustaţă, iar acum o altă minune s-a întâmplat în viaţa ei. Recent, femeia a adus pe lume o fetiţă la o clinică din New York, metropolă unde s-a stabilit de şase luni şi duce o viaţă aparent lipsită de griji. Tânăra este extrem de fericită şi le-a împărtăşit prietenilor bucuria de a fi mămică. Se ocupă îndeaproape de micuţa Mia şi a lăsat deocamdată treburile juridice pentru a se dedica exclusiv copilului.

Tânăra este ajutată de iubitul şi de mama ei. Mihaela Papadima i-a fost alături tinerei şi în perioada de cumpănă, de acum câţiva ani. Atunci femeia s-a internat cu fiica ei la Institutul „Matei Balş” şi s-a rugat ca ea să scape cu viaţă. Medicii le-au monitorizat atent pe amândouă săptămâni întregi, timp în care au stat izolate de lume şi au primit tratament cu antivirale.

În 2009, Click! a publicat în exclusivitate povestea Ralucăi Papadima
În 2009, Click! a publicat în exclusivitate povestea Ralucăi Papadima

Singura consolare a Ralucăi era că putea să privească afară de la geamul salonului în care stătea închisă ca într-o celulă. Toată lumea vorbea despre ea şi o arăta cu degetul că a adus virusul AH1N1 din America. „Eu locuiesc acolo şi înainte de venirea mea în vacanţă în România eram deja răcită. Nu aveam virusul, ci  doar o răceală obişnuită”, se apăra atunci tânăra care spunea că nimeni nu a controlat-o la aeroport, deşi autorătăţile ştiau de unde vine.

30 de oameni au stat izolaţi din cauza Ralucăi Papadima

De când e mămică, a uitat coşmarul prin care a trecut în urmă cu şase ani. Atunci se întorcea de la New York să-şi revadă foştii colegi de liceu pentru a sărbători 10 ani de la terminarea cursurilor. A aşteptat cu sufletul la gură momentul şi nici prin cap nu-i trecea că va da vieţile mai multor oameni peste cap. A ieşit să petreacă revederea la restaurant cu profesorii şi prietenii, iar la scurt timp de la întâlnire a început coşmarul. A făcut febră mare şi a chemat salvarea. Din acel moment, a provocat panică printre toţi cei care au intrat în contact cu ea. Nu mai puţin de 30 de persoane! Colegii şi profesorii au primit interdicţie să iasă pe stradă şi au stat blocaţi în locuinţe, iar ospătarul care a servit-o la local a fost şi el internat. Toţi şi-au abandonat job-urile şi au aşteptat cu frica-n sân rezultatele analizelor de laborator. Au respirat uşuraţi când medicii i-au anunţat că nu au fost contaminaţi. La externare, fata a mai fost supusă unui set de teste care au arătat că nu mai este bolnavă, aşa că la scurt timp s-a întors în America, unde atunci era asociată la o celebră casă de avocatură. Din 2009 şi până acum, nimic notabil nu s-a mai întâmplat în viaţa ei, până de curând când a simţit că are de ce să-i mulţumească lui Dumnezeu că în urmă cu şase ani a trecut cu bine peste boală.

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul deceselor provocate de noua gripă pandemică H1N1a depăşit 10.000 de la apariţia epidemiei în primăvara anului 2008. 82 oameni şi-au pierdut viaţa în ţara noastră după ce au fost infectate cu virusul gripei porcine. Persoanele decedate aveau şi alte afecţiuni asociate.

Ce este gripa porcină

Din 2010, românii s-au putut vaccina împotriva „virusului ucigas” Ah1N1 care determină gripa porcină
Din 2010, românii s-au putut vaccina împotriva „virusului ucigas” Ah1N1 care determină gripa porcină
  • Potrivit www.ase.ro, gripa porcina, supranumita „virusul ucigas”, este o afectiune respiratorie acuta a porcilor, cu contagiozitate ridicata, cauzata de unul din numeroasele virusuri gripale de tip A. Morbiditatea tinde sa fie ridicata, iar mortalitatea scazuta (1-4%). Virusul se transmite in randul porcilor prin aerosoli, prin contact direct sau indirect si de la purtatori asimptomatici. Epizootii in randul porcilor pot surveni pe tot parcursul anului, cu incidenta crescuta in perioada de toamna si iarna in zonele temperate. Multe tari vaccineaza de rutina populatiile porcine pentru a preveni boala.
  • Virusurile gripei porcine apartin de obicei subtipului H1N1, dar exista si alte subtipuri circulante la porci (de ex. H1N2, H3N1, H3N2). Porcii se pot infecta, de asemenea, cu virusurile gripei aviare si cu virusurile gripei sezoniere umane. Initial s e credea ca virusul gripei porcine H3N2 a fost introdus in populatia porcina de catre om.
  • Uneori porcii se pot infecta cu mai mult de un virus la un moment dat, ceea ce permite genelor acestor virusuri sa se combine. Astfel poate rezulta un virus care contine gene de la mai multe surse, numit virus “reasortant”.
  • Desi virusurile gripe porcine afecteaza de obicei porcii, pot depasi uneori bariera speciei si cauza boala la oameni.
  • Se manifesta prin simptome clinice similare cu cele ale gripei sezoniere umane, tabloul clinic putand varia de la infectie asimptomatica la pneumonie severa, soldata cu deces. Din aceasta cauza, marea majoritate a cazurilor au fost depistate intamplator, in cadrul supravegherii epidemiologice a gripei sezoniere. Adevarata extindere a bolii in randul oamenilor este necunoscuta, deoarece cazurile usoare sau asimptomatice puteau ramane nedepistate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net