EXCLUSIV-Ce viață bună va avea pedofilul-polițist în pușcărie!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-au dus vremurile când pedofilii stăteau laolaltă cu ceilalți deținuți. Acum, sunt protejați prin lege. Stau în corpuri izolate, uneori chiar și singuri în celule, departe de furia colegilor. O astfel de viață îl așteaptă și pe Eugen Stan, polițistul care a îngrozit România.

Să fii pedofil în România cu infracțiuni la activ nu este chiar atât de rău. Pe lângă oprobiul public pe care-l ți-l atragi, ceea ce urmează în pușcărie nu sună deloc înfricoșător. Odată ajuns în spatele gratiilor, acesta are un statut privilegiat.

Pedofilii sunt protejați în penitenciare

”Din 2006 există o lege care i-a transformat pe pedofili în deținuți protejați. Fac parte din aceeași categorie a magistraților, politicienilor și a oamenilor de afaceri. Sunt ținuți în corpuri separate, stau singuri în celulă sau cu un alt coleg, care, de asemenea este protejat, nu interacționează cu marea masă, tocmai ca să nu fie agresați”, ne-a precizat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor.

Polițistul-pedofil va ieși repede din pușcărie

În opinia acestuia, Eugen Stan, polițistul-pedofil va avea o viață ușoară la închisoare și va ieși repede.

”Tentativa de viol este încadrată la 3-7 ani de pușcărie, probabil că i se va da maximum 5 ani, iar cu recursul compensatoriu în 2 ani și jumătate va fi acasă. Nu este obligat să urmeze un tratament, castrarea chimică nu există la noi, astfel că se va reîntoarce la fel”, este de părere Dumitrașcu.

Ce spune un psiholog despre pedofilii aflați după gratii

Liliana Horvath a fost 15 ani psiholog la penitenciarul din Timișoara și cunoaște foarte bine fenomentul.

”Ceilalți deținuți sunt și ei tați la rândul lor și nu admit o astfel de faptă. Consideră că nu sunt bărbați și nu merită să stea printre ei, astfel că e greu pentru pedofili să supraviețuiască în penitenciar, fără protecție”, ne-a mărturisit Horvath.

De-a lungul experienței sale, specialistul a avut de-a face cu pedofili, a urmat cu ei programe de integrare, dar fără rezultate.

”Sunt oameni cu familie și poziție în societate”

”Pedofilul are clar tulburare psihică, însă, nu este conștient de ea. El nu consideră că a făcut vreun rău unui copil, ci se vede din poziția unui om bun care iubește copiii. Nu recunoaște gravitatea faptei și nu se gândește la impactul negativ pe care-l are asupra copilului abuzat. Pedofilii știu să se ascundă foarte bine. Sunt oameni căsătoriți, sunt tați, au joburi foarte bine plătite, sunt poziționați bine în societate, astfel că sunt și greu de prins, iar la pușcărie ajung extrem de puțini”, ne-a spus femeia.

Eugen Stan, autorul a 15 agresiuni sexuale

Nici despre Eugen Stan, agent la Brigada Rutieră, nu s-ar fi aflat că are astfel de apucături dacă imaginile de pe camerele de supraveghere nu l-ar fi dat de gol.

Agresiunile de tentativă de viol și abuz asupra minorilor, comise în 2009, 2012 și 2016 rămăseseră la dosar cu autor necunoscut. Le-a recunoscut abia acum, forțat de împrejurări și, se pare, că ar fi autorul a 15 agresiuni sexuale.

Premierul a refuzat să-l demită pe șeful Poliției

În plus, s-a aflat că polițiștii de la Secția 18, care au instrumentat cazul tentativei de viol, de acum doi ani, au mușamalizat cazul, deși și-au prins colegul în flagrant în ce tăbărâse peste o femeie.

Carmen Dan, ministrul de Interne, a cerut ieri ca șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, să fie demis, dar premierul Mihai Tudose a refuzat.

I-a cerut însă lui Despescu să-i prezinte zilele următoare un nou raport cu măsurile luate ca urmare a cazului de pedofilie ”în uniformă”.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net