EXCLUSIV Costel Busuioc: «Nu pot să-mi întreţin familia din muzică». Cât de greu a ajuns să o ducă tenorul-zidar

Ultima actualizare:

    Costel Busuioc, tenorul-zidar, a cântat ieri în Aeroportul OtopeniFoto: Roberto Sălceanu
Costel Busuioc, tenorul-zidar, a cântat ieri în Aeroportul OtopeniFoto: Roberto Sălceanu

Costel Busuioc vrea să se mute în SUA, dar nu face acest pas fără familia sa. “Pavarotti din Carpaţi”, aşa cum a fost numit el după ce a câştigat în 2008 un concurs muzical din Spania, are serioase probleme financiare.

Costel Busuioc intenţionează să părăsească ţara şi să se stabilească peste Ocean, împreună cu toată familia. “Vreau să plec în America, dar numai cu toată familia mea. Aştept momentul potrivit. Pot să plec oriunde, însă mi-am dorit America. Din păcate, persoana care urma să-mi aranjeze un turneu a avut un accident şi nu am mai ajuns acolo. Însă eu cred în visul meu”, ne-a mărturisit Costel Busuioc. Şansa artistului poate fi interpreta de muzică populară Lia Lungu, stabilită de mai bine de 20 de ani în SUA, care intenţionează să-i organizeze un turneu lui “Pavarotti din Carpaţi”. Până una alta, el mai are câteva angajamente pe ici, pe colo, însă, spune că îi este greu să trăiască numai din muzică. “Din 2009 m-am întors în ţară. Trăiesc numai din muzică şi îmi este foarte dificil. Am de crescut patru copii şi, chiar dacă unii au spus că nu am gijă de ei, să ştiţi că nu este adevărat. Şi de soţie s-a spus că am divorţat, dar nu este aşa. M-a deranjat foarte tare...”, a mai zis Busuioc.

Costel este căsătorit cu Daniela şi au împreună patru copii, de 16, 15, 10 şi 8 ani
Costel este căsătorit cu Daniela şi au împreună patru copii, de 16, 15, 10 şi 8 ani

E mândru că şi copiii i-au moştenit talentul muzical, dar crede că doar peste hotare au şanse să facă ceva. Artistul şi familia lui locuiesc acum cu chirie, într-un apartament din Timişoara. Ieri, Costel Busuioc şi Lia Lungu au cântat în aeroportul “Henri Coandă”, din Otopeni, în cadrul unui eveniment dedicat lui Mihai Eminescu. 

Click! spune

A câştigat în 2008 concursul muzical ”Hijos de Babel” din Spania. El lucra acolo de ani de zile ca zidar. A câştigat un contract cu Sony Music. În 2009 s-a întors în România, la Timişoara, acolo unde îl aştepta familia lui.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net