La începutul lunii martie, Marian Vanghelie și familia sa treceau prin clipe de șoc! Una dintre bonele filipineze care avea grijă de copil, a fugit cu bani și bijuterii în valoare de 50.000 de euro.


Pe 18 martie, o dată cu venirea primăverii, la Palatul din Snagov al lui Marian Vanghelie s-a pornit alarma! Judith Pamonang, una dintre bone, în loc să aibă grijă de fata lui, a trecut la planul pe care îl avea în cap: să fure și să fugă cu diverse valori aflate în casă. A pus mâna pe aproximativ 1.000 de euro, dar şi pe două inele cu diamante şi un ceas foarte valoros. Prejudiciul total se ridică la 50.000 de euro.  

bona_filipineza.png

Bona filipineză a fugit cu bani și bijuterii în valoare de 50.000 de euro
Foto: Click!

”Nu ştiu ce se mai întâmplă cu acest caz şi dacă o să mai recuperez prejudiciul. Nu am timp de aşa ceva, în plus m-a luat şi o răceală rău de tot. Sunt persoane abilitate care au grijă de asta. Eu nu sunt un om rău, dar acea ”doamnă” m-a enervat foarte tare. Dacă nu avea atitudinea respectivă, vă spun sincer că eu o lăsam în pace”, ne spunea recent, fostul primar al Sectorului 5.

 

Ce frumoasă e fetița lui Vanghelie: „E incomparabil să fii tată la 50 de ani”

oana_si_fetita.jpg

oana mizil fetita marian vanghelie
Oana Mizil a descoperit bucuria de a fi mamă şi face tot posibilul să petreacă cât mai mult timp cu Maria
foto: arhiva personală

Click!: Domnule Vanghelie, începutul primăverii v-a prins cu o bonă în minus. Cea de-a treia filipineză, Judith Pamonang, a dat bir cu fugiţii şi v-a uşurat de bani şi de bijuterii. 50.000 de euro în total. Speraţi să vi-i mai recuperaţi?

Marian Vanghelie: Nu ştiu ce se mai întâmplă cu acest caz şi dacă o să mai recuperez prejudiciul. Nu am timp de aşa ceva, în plus m-a luat şi o răceală rău de tot. Sunt persoane abilitate care au grijă de asta. Eu nu sunt un om rău, dar acea ”doamnă” m-a enervat foarte tare. Dacă nu avea atitudinea respectivă, vă spun sincer că eu o lăsam în pace.

În tot acest timp, cine s-a ocupat de fetiţa dumneavoastră? 

Fetele pe care le avem angajate de mulţi ani în casa noastră ne-au recomandat o persoană. Avem în clipa de faţă pe cineva care se ocupă, este tot filipineză, însă e ceva provizoriu. Suntem în căutarea unui ajutor pe termen lung. 

 

Se zice că după ce te-ai fript cu ciorbă, sufli şi-n iaurt. Dvs. vreţi tot filipineză după experienţa asta? De ce nu aţi luat o româncă?

Da, vrem tot filipineză. Nu am luat în calcul varianta unui ajutor specializat de la noi, pentru că româncele nu prea prestează munca asta de opt ore şi nici nu vor regim intern. După cum ştiţi, filipinezele sunt renumite în toată lumea, au anumite calităţi, sunt dedicate. 

Filipinezele sunt şi mai scumpe decât ale noastre. Cât plătiţi?

Agenţiei îi plăteşti 5.000 de euro. Aici intră taxe, transportul bonei şi altele. Iniţial, salariul ei este de 500 de euro, însă în timp poate ajunge şi la 1.000 de euro.

Cum aţi găsit-o pe bona care urmează să vină? Aveţi încredere? 

Am găsit-o prin intermediul unei agenţii de la noi, desigur, România e ca America, ţara tuturor formulelor. Deocamdată, suntem la faza de început, sunt nişte etape, se fac documente. Soţia mea, Oana, se ocupă de tot. A şi vorbit cu viitoarea bonă pe Skype, că ştiţi cum e, trebuie întâi de toate să cunoşti omul. În câteva săptămâni ar trebui să ajungă.

filipineaza.jpg


Prin casa cuplului Mizil-Vanghelie s-au perindat mai multe bone filipineze

 

Dar dvs aţi vorbit cu ea? Poate aveţi un ochi mai critic.

Nu, n-am vorbit, pentru că doar Oana ştie engleză. Eu vorbesc vietnameză (n.r.: râde).

Aveţi un înger de copil: blond cu ochi albaştri. Cum e viaţa cu Maria?

Da, noi nu avem ochi albaşti, dar bate în familiile noastre. Viaţa cu Maria e fericită. Ne ţine de dimineaţă şi până seara în priză, aleargă, ştie animalele, culorile în engleză. Totul se învârte în jurul ei. 

Sunteţi un tătic fericit. Se simte din glas, din felul în care îi pronunţaţi numele. 

Da, sunt. E ceva nou. În viaţă, cu cât parcurgem ani, cu atât învăţăm mai mult. Vedeţi dvs, una e să fii părinte la 25 de ani şi alta la 50. De fapt, nici nu ştii când e mai bine, dar ştie Dumnezeu să le rânduiască pe toate. 

A fost al doilea Paşte cu Maria, însă anul acesta aţi ciocnit şi ouă cu unica dvs fiică.

Da. Am stat cu toţii acasă, la Snagov şi ne-am bucurat de sărbătoare. Am ciocnit ouă şi ce credeţi, Maria a spart pe toată lumea.

În încheiere, vă întreb, vă mai doriţi copii?

Acum, ştiţi cum e, toată viaţa trebuie să “munceşti”,  să fii consecvent, însă cum mai vrea şi Dumnezeu. 

Oana Mizil şi Marian Vanghelie, jefuiţi de bona filipineză

s604x0_marian_vanghelie_i_oana_mizil_au_toat_averea_pus_sub_sechestru.jpg

Oana Mizil și Daniel Marian Vanghelie au rămas fără mai multe bijuterii, bani și un ceas
Citeste tot despre: 

Totul s-a întâmplat sâmbătă seară, când bona a venit la vila celor care o angajaseră pentru a avea grijă de copil. Nici una nici două, în loc să aibă grijă de micuț, filipineza a trecut la planul pe care îl avea în cap: să fure și să fugă cu diverse valori aflate în casă. A pus mâna pe aproximativ 1000 de euro, dar şi pe două inele cu diamante şi un ceas foarte valoros. Prejudiciul total se ridică la câteva zeci de mii de euro, potrivit declarațiilor făcute de Oana Mizil. Luni  dimineaţă, mama soției lui Marian Vanghelie Oanei Mizil se va prezenta la poliţie pentru a face plângere împotriva bonei filipineze.

Se pare că bona este cleptomană cu vechi ștate de serviciu. "Din neglijenţă am omis să verific unde a lucrat înainte. Am aflat aseară că a fost la alte două familii, a fugit şi de acolo, s-a refugiat la agenţia de emigranţi, după care a fost dusă în Filipine şi readusă aici de agenţie şi plasată la noi în casă", a spus Oana Mizil la româniatv.net.

Femeia lucra de câteva luni la familia Mizil-Vanghelie.

Împreună din 2012

Marian Vanghelie şi Oana Mizil au transformat colegialitatea în amor în 2012. Cei doi PSD-işti au recunoscut că formează un cuplu după ce au fost surprinşi împreună într-o vacanţă în Franţa. Fostul primar al sectorului 5 venea după o căsătorie de 28 de ani cu Charlotte, pe care o luase de nevastă la vârsta de 18 ani. Şi Oana Mizil avea un divorţ la activ. În 2015 a venit pe lume micuţa Maria, care a fost creştinată la vârsta de 1 an, din cauza problemelor cu legea care l-au ţinut pe tatăl ei în închisoare.

Filmul furtului

Furtul a avut loc la începutul lunii martie, într-o sâmbătă seara. În loc să aibă grijă de micuţ, filipineza a trecut la planul pe care îl avea în cap: să fure şi să fugă cu diverse valori aflate în casă. A pus mâna pe aproximativ 1.000 de euro, dar şi pe două inele cu diamante şi un ceas foarte valoros. Prejudiciul total se ridică la circa 50.000 de euro, potrivit declaraţiilor făcute de Oana Mizil. Se pare că bona este cleptomană cu vechi state de serviciu. “Am aflat abia acum că a fost la alte două familii, a fugit şi de acolo, s-a refugiat la agenţia de emigranţi, după care a fost dusă în Filipine şi readusă aici de agenţie şi plasată la noi în casă”, a spus fostul parlamentar. Femeia lucra de câteva luni la familia Mizil-Vanghelie.

 

Bona lui Vanghelie, la detectorul de minciuni?

9-act-vanghele-oana.jpg


Click! v-a prezentat de la bun început scandalul furtului de zeci de mii de euro din casa cuplului Vanghelie - Mizil

A trecut mai bine de o lună de când Marian Vanghelie (49 de ani), împreună cu soţia sa, Oana Mizil (41 de ani), au anunţat în public că au fost jefuiţi. Pe 18 aprilie au observat că au dispărut din casă bunuri, pe care le evaluează la 20.000-30.000 de euro. Nu ştiu exact valoarea şi nici momentul în care au fost sustrase, dar se jură că aveau în vila de lux de la Snagov, acolo unde locuiesc, două inele cu diamant, un ceas şi o geantă de fiţe pe care nu le mai găsesc.

 

Deşi la acel moment aveau trei bone filipineze pentru fetiţa lor, în vârstă acum de 1 an şi 8 luni, aceştia au suspectat-o de la bun început pe Judith, ultima venită în casa lor. Fata lucra la ei de opt luni, dar s-a jurat că nu a pus mâna pe nimic. Cu toate acestea, soţii au depus plângere, pe 24 martie, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov (IPJ) şi le-au spus oamenilor legii că sunt convinşi că bona hoaţă ar fi de fapt victima unei reţele de infractori din Bucureşti, care racolează femei din străinătate, angajate la familii înstărite, şi le pun să sustragă bani şi lucruri de valoare. ”Au fost începute cercetările în cazul furtului, s-au luat probe specifice de la locul faptei, dar nu a fost deocamdată identificată persoana care a sustras. Domnul Vanghelie trebuie să demonstreze că avea acele bunuri, iar bona este posibil să fie supusă testului poligraf (n.r. detectorul de minciuni). Este o probă care poate fi solicitată de anchetatori, dar nu are calitate probatorie, ci doar caracter orientativ în cadrul anchetei. Bona este, în prezent, suspectă, nu învinuită”, au declarat pentru Click! surse din cadrul IPJ Ilfov. Ea ar fi încercat să plece acasă, în Filipine, avea chiar şi biletul de avion cumpărat, însă până la urmă a rămas în Bucureşti.

Cum opera bona filipineză care i-a jefuit pe Oana Mizil şi Marian Vanghelie de 50.000 de euro

vanghelie_si_mizil.jpg

oana mizil iubita vanghelie insarcinata
Marian Vanghelie şi Oana Mizil au rămas cu o paugă de 50.000 de euro şi fără cele două menajere
foto: arhiva personală

Oana Mizil şi Marian Vanghelie au rămas fără angajatele filipineze pe care le aveau. Una se ocupa de vila familiei de şapte ani, fiind menajeră, dar s-a căsătorit cu un român şi a plecat din casă, iar cea de-a doua a dispărut după ce a dat o lovitură grea şefilor săi. Sâmbătă seară, femeia, pe care cei doi o angajaseră pentru a avea grijă de copil a dispărut cu un ceas valoros, două inele cu pietre preţioase şi o sumă importantă de bani, prejudiciul total fiind estimat undeva la 50.000 de euro. Bona se pare că pusese totul la punct în cel mai mic detaliu, fiind o adevărată expertă. Apropiaţii familiei au povestit pentru Click! că femeia, care era angajată de doar câteva luni, a dat lovitura abia după ce a studiat foarte bine casa.

"Din câte ştim această bonă a mai fost în casele altor familii de români şi a fost dată afară sau a fugit aşa cum a făcut şi acum. Nu ştiu pe ce filieră a ajuns iar în România ca să dea o nouă lovitură. Ea a ajuns în casa Oanei Mizil şi a lui Marian Vanghelie ca să aibă grijă de fetiţă, dar se pare că avea cu totul altceva în minte şi nu l-a lăsat până ce nu şi-a dus planul la îndeplinire", ne-au declarat surse din anturajul familiei.  

Ca să scape de ani grei de închisoare, femeia ar fi încercat să părăsească ţara. Poliţiştii sunt pe urmele ei după ce mama Oanei a depus plângere la secţia de poliţie din Snagov.   

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...