EXCLUSIV Noi reguli pentru taxiurile din Aeroportul Otopeni. Nu se mai fac comenzi la plecarea din aerogară

Ultima actualizare:

    Taximetriștii preiau clienții de pe Aeroportul Otopeni după regula primul venit, primul servit
Taximetriștii preiau clienții de pe Aeroportul Otopeni după regula primul venit, primul servit

De la 1 august, sunt noi reguli pe Aeroportul Otopeni! Pasagerii care vin în România și au nevoie de taxi nu mai pot comanda unul. Aceștia sunt preluați în ordinea sosirii de firmele autorizate, direct din fața Terminalului ”Sosiri”.

Conducerea Aeroportului Otopeni a vrut să rezolve problema taximetriștilor: a prețurilor ridicate pe care aceștia  le percepeau, dar și al haosului pe care-l creau în zona terminalelor.

De la 1 august s-a decis ca pasagerii să nu mai poată comanda un taxi de la orice firmă, ci să fie preluați de șoferi direct din fața Terminalului ”Sosiri”, în ordinea venirii.

Astfel că au aparatele de comandă taxi din aeroport fost soase din funcțiune. 

”Pasagerul iese din terminal și urcă în primul taxi care așteaptă. Nu se pierde timp, șoferii nu așteaptă mult până în pleacă în cursă. Acest sistem există în toate aeroporturile civilizate”, a precizat pentru Click! Valentin Iordache, purtătorului de cuvânt al Aeroportului Otopeni. 

Sunt acceptați la Terminalul ”Sosiri” taximetriștii cu tarife între 1,99 și 2,29 lei pe kilometru

Potrivit acestuia, pot prelua curse de la ”Sosiri” doar cei aproximativ 3.000 de taximetriști autorizați de conducerea autogării și care percep tarife între 1,99 și 2,29 lei pe kilometru.

Ei se află sub controlul direct al administrației aeroportului, iar orice neregulă/nemulțumire trebuie adusă imediat la cunoștința dispecerilor  de taxi, care vor lua măsuri pentru remedierea situației, inclusiv prin interzicerea definitivă a accesului în stații pentru taximetriștii incorecți.

”Cine dorește să meargă cu Mercedesul și nu cu Loganul, spre exemplu, poate lua un taxi cu 3,r0 lei/km, doar că aceste mașini nu sunt în fața terminalului. Acestea așteaptă într-un alt spațiu special creat”, a mai spus Iordache.

La plecarea spre aeroport, călătorul poate opta să fie adus de orice firmă de taxi, indiferent dacă este sau nu autorizată să facă curse de către aerogară, inclusiv de firmele de car sharing.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/atentie-clienti-pacaliti-pe-otopeni-cu-taxiuri-ieftine

https://www.click.ro/news/national/asa-folosesti-aparatele-de-chemat-taxiuri-din-gara

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net